Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ce trebuie sa mancam la micul dejun

Ce trebuie sa mancam la micul dejun
Ce trebuie sa mancam la micul dejun

Renuntarea la micul dejun mareste nevoia organismului de a consuma alimente nesanatoase pe parcursul zilei. Glicemia scade si astfel creste pofta de dulciuri.


Micul dejun echilibrat si variat poate da startul unei zile pline de energie. Alimentele sanatoase consumate la prima masa a zilei contribuie la stimularea si accelerarea metabolismului, favorizand arderea caloriilor.

Potrivit medicului Nicolae Hancu, la micul dejun trebuie sa consumam cereale integrale (fulgi integrali de ovaz, secara, porumb, biscuiti integrali, paine din faina integrala), proteine cu continut redus de grasimi (sunca de pui sau de curcan, somon afumat, albus de ou, unt de arahide, seminte, nuci), lactate cu continut redus de grasimi (lapte si iaurt degresate, branza de vaci, urda), fructe si legume.

''Micul dejun reprezinta cu siguranta unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a manca sanatos. Trebuie sa ne insusim faptul ca micul dejun servit in fiecare dimineata ne ajuta sa ne controlam mai bine greutatea si sa consumam o cantitate mai mare de fibre, calciu, vitamina A si C si mai putine grasimi si colesterol. Mai mult decat atat, persoanele care iau in fiecare dimineata micul dejun vor fi mult mai active si vor avea o capacitate de concentrare mult mai buna in prima parte a zilei", a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu.

Nutritionistii spun ca pe langa importantele beneficii nutritionale, aceste alimente vor asigura senzatia de satietate pentru mai multe ore. Alimentele cu un aport ridicat de fibre combat nevoia de a manca gustari nesanatoase inainte de pranz.

Lipsa micului dejun are consecinte grave asupra sanatatii: probleme de concentrare, lipsa de energie, stari de iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame, spasme musculare sau lesin.

Mai mult decat atat, persoanele care sar peste prima masa a zilei risca sa se ingrase. Un mic dejun copios contribuie la scaderea nivelului de insulina din organism, prevenind diabetul si reducand riscul de boli cardiovasculare.

Foto: www.densodynamics.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cereale integrale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lactate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Spune-ne opinia ta despre "Ce trebuie sa mancam la micul dejun"



4 + 10 =

Cele mai citite articole

Supele si ciorbele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritiva foarte scazuta, cu un continut ...
Dimineata este cea mai importanta perioada din zi deoarece, in functie de starea psihica pe care ...
Merisoarele sau afinele rosii au efecte antiseptice, astringente si sunt un bun antibiotic. Acestea ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...
Eu am o relatie de 3 ani si avem ampreuna si un copil.Nu stiu de ce se tot cearta cu mine cand el ...
Par a fi interesante , o sa le folosesc numai de cat sper sa-mi fie de folos

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton