Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii cand vrei sa slabesti pe termen lung

de Camelia Diaconu la 2018-04-26
Ce trebuie sa stii cand vrei sa slabesti pe termen lung
De cand a inceput sezonul cald, tot mai multe persoane decid sa apeleze la diete drastice, care sa le ajute sa slabeasca cat mai repede. Insa, nu de multe ori aceste metode sunt si cele mai indicate. Acest tip de diete bumerang nu fac altceva decat sa te ajute sa scapi de cateva kilograme in plus pe termen scurt, urmand sa se acumuleze la loc imediat cum nu mai esti atent la stilul de viata. Ce trebuie sa faci pentru a slabi sanatos si pentru a te asigura ca nu te mai ingrasi la loc o perioada idelungata de timp?


Pastreaza-ti portii echilibrate de mancare. Incearca sa iti stabilesti portii de mancare cu o greutate optima pe care sa le respecti la fiecare masa. Nu este indicat sa sari peste masa de pranz ori masa de seara in ideea ca vei slabi, pentru ca ulterior vei manca portii mai mari pentru a-ti potoli foamea. Respecta mesele principale ale fiecarei zile si asigura-te ca ai surse de proteine la fiecare dintre ele.
 
Renunta la caloriile lichide. Sucurile carbogazoase contin o cantitate ridicata de zahar, iar daca le consumi in mod frecvent, pe termen lung, acestea te vor ingrasa. Incearca sa renunti la bauturile indulcite si opteaza pentru sucuri naturale, atunci cand simti nevoia sa bei un suc.
 
Consuma fructe naturale in detrimentul sucurilor de fructe gata ambalate. Stim, sucurile de fructe sunt delicioasa, insa de multe ori, gustul este dat de cantitatea ridicata de zahar pe care o contin. Atunci cand ai pofta de dulce, consuma fructe, care te vitaminizeaza si iti ofera sursa necesara de energie si proteine. 
 
Nu te grabi sa mananci. Pentru o digestie sanatoasa, nu te mai grabi atunci cand mananci. Ia-ti timp pentru fiecare masa si mesteca incet fiecare aliment pe care il consumi. De regula, este indicat sa petreci aproximativ 30 de minute la o masa, asa ca asigura-te ca ai suficient timp la dispozitie atunci cand te decizi sa mananci.
 
Renunta la alcool. Nu iti spune nimeni sa renunti definitiv, evident ca mai poti consuma un pahar de vin in serile de weekend, insa alcoolul in exces afecteaza si silueta. Renunta sa mai bei tarie sau alte bauturi alcoolice pe care trebuie sa le consumi impreuna cu alte bauturi carbogazoase. 
 
Odihneste-te suficient. Fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi este in stransa legatura unul cu celalalt. Atunci cand corpul tau este odihnit, te poti alimenta pe masura. Cand suntem obositi, de multe ori tindem sa mancam prea mult ori alimente nesanatoase pentru a ne procura energia necesara, iar acest fapt duce la ingrasare. Incearca sa te odihnesti in fiecare zi aproximativ 8 ore pe noapte, atat cat corpul tau are nevoie.
 
Fa miscare. Pe langa odihna si alimentatia potrivita, exercitiile fizice te vor ajuta sa slabesti, dar si sa te mentii. Incearca sa faci exercitii regulate cum ar fi mersul pe jos, mersul pe bicicleta ori exercitii care sa iti stimuleze muschii. Sa stii ca poti face exercitii si acasa cu ajutorul programelor de pe internet, care te pot ajuta sa dai kilogramele jos in scurt timp.

Sursa foto: pixabay

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0