Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre fericire

Ce trebuie sa stii despre fericire
Cu totii avem opinii diferite despre ce inseamna sa fim fericiti. Pentru unii conteaza sa fin alaturi de persoana iubita, pentru altii sa aiba liniste si sa citeasca o carte. Unii vor sa-si urmeze pasiunea, altii sa-si vada copiii sanatosi. Dar cand vine vorba despre FERICIRE cu litere mari... Se pare ca exista o multime de factori care influenteaza disponibilitatea de a vedea cu inima ca este soare afara. Poate nici nu stii ca sunt acolo, pandind sa contribuie sau sa distruga satisfactia vietuirii.


Alegerea.
Asa cum spunea odata Aristotel, „Fericirea depinde de noi”. Poate cel mai simplu mod de a gasi fericirea este sa acceptam faptul ca depinde in totalitate de noi. Pana la 40% din nivelul de fericire este in propriile noastre maini, conform studiilor in domeniu. Pentru ca fericirea sa fie ceva ce creezi, incearca mici obiceiuri, cum ar fi sa te bucuri de moment si sa te fortezi sa zambesti.
Vremea iti influenteaza starea de fericire.
Se pare ca esti norocoasa sa traiesti in Romania, adica intr-o zona cu climat temperat. Unele cercetari au descoperit ca exista o corelatie intre verile si iernile mai blande si fericire. Si, la fel cum clima blanda iti accentueaza starea de buna dispozitie, cea aspra poate avea un efect negativ. 
Fericirea are miros.
Daca vrei sa fii mai vesela, opreste-te si miroase trandafirii. La propriu. Cercetatorii de la Universitatea din Florida au descoperit ca mirosul florilor are o influenta pozitiva asupra emotiilor. Anumite mirosuri au chiar puterea de a-i face pe oameni mai altruisti.
Muzica iti ridica gradul de fericire.
Fericirea creste pe masura ce imbatranesti.
A venit deci timpul sa uiti de tot ceea ce credeai ca stii despre fericire si tinerete. Satisfactia este mai mare la adultii maturi. 
Bucuria este contagioasa.
Vorbeste cu oameni fericiti si vei fi si tu mai fericita, conform unui studiu publicat in British Medical Journal. Cercetarea a dezvaluit faptul ca, daca ai prieteni apropiati care sunt fericiti, iti creste si tie sansa de a fi mai bine dispusa. Cu 15 procente. 
Anumite alimente te fac mai fericita.
Schimba-ti deci dieta. Nucile, carnea de pui si laptele contin cantitati mari de triptofan, substanta care duce la producerea de serotonina, cea care ne induce calm si fericire.
Casatoria ne protejeaza de declinul starii de fericire in perioada adulta.
Desi cuplurile casatorite si fara copii au declarat ca sunt cele mai fericite, intr-un studiu recent efectuat de Universitatea Open din Marea Britanie, mamele sunt cele mai multumite cu viata in general dintre toate tipurile de grupuri.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cum sa fii fericita

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0