Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre inima ta

Ce trebuie sa stii despre inima ta
Bolile de inima sunt principala cauza de deces in multe tari. Este important sa depistezi semnele de avertizare cat mai repede, pentru a preveni probleme ulterioare. Citeste cateva elemente esentiale legate de inima care sa te ajuta sa administrezi si sa-ti imbunatatesti sanatatea.


Dormi intre sapte si opt ore pe noapte.
Persoanele care dorm mai putin de sase ore pe noapte se confrunta cu un risc de trei ori mai ridicat de a face boli de inima decat cei care dorm sapte, opt ore. Somnul ajuta la reglarea activitatii insulinei. Lipsa somnului duce la o rezistenta mai mare la insulina, ceea ce duce la niveluri mai mari ale zaharului in sange si va contribui la boli de inima din cauza lipsei somnului. Epuizarea este un alt simptom al bolilor de inima si este adesea ignorat de femei. Daca vezi ca esti mereu obosita, chiar dupa ce dormi bine, vorbeste cu medicul tau.
Slabeste cinci kilograme si iti reduci riscul de boli de inima.
Sigur, greutatea conteaza, dar marimea taliei este un indicator chiar mai bun al sanatatii inimii. Femeile cu o talie de peste 100 de cm si barbatii cu o talie de peste 114 cm sunt supusi unui risc mai mare de boli de inima. Studiile arata ca trebuie sa slabesti si numai intre 10 si 15% din greutate si iti imbunatatesti considerabil sanatatea. Exercitiile aerobice intre 25 si 55 de minute de cel putin patru ori pe saptamana iti intaresc inima si reduc colesterolul rau si tensiunea ridicata, mai ales daca sunt combinate si cu o dieta sanatoasa.
Rasul iti relaxeaza arterele.
Rasul este cel mai bun medicament. Organismul raspunde la ras reducand nivelurile de hormon al stresului, cortizol, scazand tensiunea arteriala si crescand imunitatea si imbunatatind starea de spirit. Studiile arata ca persoanele care sufera de depresie sunt de doua ori mai predispuse sa sufere de atacuri de cord, asa ca asigura-te ca adaugi o doza zdravana de ras fiecarei zile.
O bautura pe zi iti intareste inima.
Ai auzit, cu siguranta, cum un pahar de vin pe zi iti imbunatateste sanatatea inimii, datorita continutului mare de antioxidanti care iti protejeaza vasele de sange si pot scadea colesterolul. Dar stiai ca nu numai vinul rosu ajuta? Berea are un continut ridicat de vitamina B6 care sparge depozitele de homocysteina, una dintre substantele care ayaca inima. Nu exagera insa. Prea mult din orice nu-ti face bine. Prea mult alcool ridica tensiunea, creste nivelul trigliceridelor, riscul de insuficienta cardiaca, aritmii si degradare a muschiului inimii.
Sforaitul poate indica probleme cu inima.
Nu ignora sforaitul. Este o afectiune des intalnita care creste riscul de a face boli de inima. Apnea de somn este o boala cronica ce nu te lasa sa respiri bine noaptea, adesea ducand si la sforait. Persoanele supraponderale sunt mai predispuse la apnee de somn. Apnea de somn netratata creste predispozitia la tensiune arteriala ridicata si boli de inima.
Afla singura cale posibila sa-ti imbunatatesti situatia actuala din ‘Cum sa castigi lupta dura cu bolile de inima’. Descopera chiar de azi cum sa pui capat bolilor de inima pentru totdeauna si sa nu mai suferi din cauza efectelor secundare ale medicamentelor sau, mai grav, sa fii internat de urgenta pentru operatia de bypass coronarian.
Schimba-ti viata si afla o sumedenie de noutati despre vindecarea bolilor de inima.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea inimii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0