Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre prieteniile la birou

Ce trebuie sa stii despre prieteniile la birou
Fie ca esti la prima slujba sau la a cincea, este imposibil sa nu te intrebi cum te vei intelege cu colegii de la birou. Uneori, va intelegeti din prima si-ti faci prieteni pe viata, chiar dupa ce ai parasit un loc de munca. Alteori, ti-e greu sa mergi la birou, pentru ca nu prea te intelegi cu nimeni pe acolo. Ambele scenarii sunt rezonabile si exista modalitati prin care sa le faci fata amandurora pentru a da randament la ceea ce te intereseaza in primul rand: slujba ta.


Daca simti o conexiune cu un coleg, este o idee buna sa adancesti relatia? Sau viata la birou si cea personala trebuie separate?
Nu, nu cred ca trebuie separate. De fapt, munca este unul dintre acele locuri unde iti faci prieteni, caci ii vezi zilnic si asiguri consistenta relatiei. In viata „reala” este greu sa te vezi cu cineva zilnic.
Exista reguli in ceea ce priveste relatiile la birou?
Se aplica doua principii: 1) ia-o incet si 2) nu lasa prietenia voastra sa-i excluda pe ceilalti. Prima este foarte importanta. Vulnerabilitatea (impartasirea informatiilor despre tine fara filtru) este una dintrea actiunile care duce la dezvoltarea prieteniei, dar urmeaza niste pasi si nu-ti asuma riscuri prea meri de la un inceput. Nu vrei sa-ti deschizi sufletul in fata cuva in care nu ai inca incredere.
A doua regula se refera la faptul ca trebuie sa te asiguri ca prietenia voastra adauga ceva la dinamica biroului, nu-i exclude pe ceilalti, facandu-i suspiciosi. In vreme ce esti la munca, invita si alte persoane sa stea cu voi la masa de pranz.
Poti (e voie?) sa fii prietena cu managerul tau? Sau, daca esti manager, poti sa fii prietena cu un subaltern?
Raspunsul este mai greu de dat aici, pentru ca nu exista unul care sa li se potriveasca tuturor. Personalitatile noastre, cultura companiei si fisa postului te ajuta la documentarea deciziei. In teorie, raspunsul este da. Putem fi prieteni cu cei care care au un rol diferit de al nostru la locul de munca. Evident, ambele persoane trebuie sa stie ca nu trebuie impartasite informatii confidentiale si nici nu trebuie cerute favoruri. Iar regulile de mai sus (ia-o incet si nu transforma prietenia voastra in ceva inconfortabil pentru ceilalti) se aplica si mai si. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prietenie

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0