Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai eficienta dieta din lume: imbunatateste memoria si creste longevitatea

de Viorica Ghinea la 2017-01-10
Cea mai eficienta dieta din lume: imbunatateste memoria si creste longevitatea
Specialistii in nutritie spun ca dieta mediteraneana, pe langa faptul ca previne bolile degenerative, reduce si riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral. S-a dovedit a fi cea mai sanatoasa dieta, cu beneficii generale reale pentru sanatate.


Vorbim astazi despre o dieta pe care multe vedete o urmeaza: dieta mediteraneana. Si vestea buna este ca aceasta dieta este si la dispozitia noastra pentru ca majoritatea alimentelor de baza sunt accesibile pentru orice buzunar.

Dieta are un aport benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare, digestive, metabolice si endocrine, chiar si a cancerului. Aceste beneficii sunt datorate consumului de peste gras, fructe, legume, ulei de masline, cereale integrale, nuci si seminte, lactate, condimente si vin.

Declinul cognitiv este o etapa normala a procesului de imbatranire. Potrivit unui nou studiu publicat in jurnalului medical "Neurology" editat de Academia Americana de Neurologie, persoanele in varsta care urmeaza o dieta mediteraneana au mai putine sanse sa suferi de boli degenerative (Parkinson, Alzheimer).

Cercetatorii au analizat obiceiurile alimentare a 967 de persoane din Scotia care nu fusesera diagnosticate cu dementa. Cu ajutorul unui test de imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) s-a masurat volumul total al creierului, dar si cel al materiei cenusii si grosimea cortexului — invelisul exterior al creierului.

Asadar, in urma studiului s-a observat ca persoanele care au urmat cu strictete dieta mediteraneana aveau un risc mai mic de a suferi de probleme cognitive in comparatie cu cei care nu au respectat acest regim alimentar.

''Pe masura ce imbatranim, creierul se micsoreaza si pierdem celule nervoase, ceea ce poate afecta invatarea si memoria'', sustine autoarea cercetarii, Michelle Luciano, din cadrul Universitatii Edinburgh din Scotia.

'Acest studiu aduce dovada ca dieta mediteraneana are un impact pozitiv asupra sanatatii creierului'', arata aceasta in lucrare.

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.39 din 5 - 19 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta mediteraneana

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre regim alimentar

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0