Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceai de galbenele - beneficii si contraindicatii

de Alina Ilie la 28-06-2018
Ceai de galbenele - beneficii si contraindicatii
Ceaiul de galbenele este recunoscut pentru proprietatile terapeutice pe care le are, fiind folosit de secole intregi in medicina. Prin consumul infuziei preparata din florile de galbenele se pot trata mai multe afectiuni: ulcer gastric, infectii ale cavitatii bucale, crampe menstruale, constipatie, boli hepatice, eczeme, etc. Citeste mai jos care sunt beneficiile ceaiului de galbenele, care este modul de preparare si de administare, dar si ce contraindicatii are.


Galbenelele sunt cunoscute sub mai multe denumiri: craite, coconite, caldaruse, flori galbene etc. Aceasta planta este o sursa bogata de flavonoide, carotenoizi, vitamina C si substante proteice. Florile de galbenele se pot folosi pentru prepararea ceaiurilor, a decocturilor, a tincturilor si a unguentelor. Acestea se pot folosi pentru comprese, spalaturi si retete cosmetice.


Beneficiile ceaiului de galbenele


Iata mai jos o lista cu cele mai importante beneficii ale ceaiului de galbenele!


Ceaiul de galbenele…

1. ... are proprietatea de a calma durerile menstruale, astfel ca se poate apela cu incredere la acest remediu naturist in perioada delicata a lunii. In plus, printre beneficiile ceaiului de galbenele se numara si reglarea ciclului menstrual.

2. … trateaza gastrita si ulcerul gastric, avand efect antiinflamator si antibacterian. Se recomanda doua cani de ceai de galbenele pe zi, dimineata si seara.

3. … reduce inflamatiile gingivale si vindeca infectiile aparute la nivelul cavitatii bucale.

4. … trateaza conjunctivita. In acest caz se recomanda spalarea cu ceai de galbenele, dar este indicat si consultul unui medic specialist.

5. … poate fi utilizat pentru a calma pielea iritata prin aplicarea de comprese pe zona inflamata.

6. … trateaza acneea. In cazul in care suferi de acnee, aplica zilnic, timp de cel putin o saptamana, comprese cu ceai de galbenele.

7. … este util in caz de afectiuni vaginale precum: leucoree, tricomonaza, candidoza sau alte micoze.

8. …. ajuta la detoxifierea corpului daca este consumat dimineata, pe stomacul gol.


9. … amelioreaza starile de congestie nazala daca se fac inhalatii in fiecare seara.

10. ... favorizeaza eliminarea lichidului acumulat in exces in tesuturi. Astfel pielea devine mai ferma si mai frumoasa, iar aspectul de coaja de portocala (celulita) se diminueaza treptat.



Ceaiul de galbenele: uz extern si intern


Ceaiul de galbenele se foloseste atat pentru uz extern, cat si pentru uz intern, in functie de afectiunea cu care te confrunti.

Pentru uz extern, ceaiul de galbenele se poate dovedi extrem de eficient in caz de acnee, arsuri minoare, degeraturi, boli tegumentare, micoze si osteoporoza. Femeile care sufera de cancer la san pot combina florile de galbenele cu urzica, coada-soricelului, coada-calului, salvie, napraznic si troscot. La final, inainte de servire, se adauga si o lingura de bitter suedez.


Pentru uz intern, se poate apela cu incredere la ceaiul de galbenele in caz de crampe abdomibale, gastrita. ulcer gastric, ulcer duodenal, colon inflamat, hemoroizi si boli de ficat.

Ceaiul de galbenele: mod de preparare si administrare


Ceaiul de galbenele se prepara usor, adaugand doua lingurite cu varf de floare uscata la 250 ml de apa clocotita. Preparatul se la infuzat timp de 10-15 minute, dupa care se toarna intr-o cana si se serveste indulcit cu miere si aromat cu felii de lamaie. Il poti consuma si simplu, insa acest ceai are un gust usor amarui.

Ceaiul de galbenele se bea de 2-3 ori/zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.


Ceaiul de galbenele: contraindicatii


Inainte de a urma un tratament pe baza de ceai de galbenele, tineti cont ca acesta are cateva contraindicatii.

Specialistii nu recomanda ceaiul de galbenele in timpul sarcinii si pe perioada alaptarii. De asemenea, aceasta infuzie este contraindicata persoanelor care urmează un tratament cu sedative, deoarece anumite substanţe pot amplifica efectul medicamentelor.

Ceaiul de galbenele nu este recomandat nici pentru persoanele care au reactii alergice la aceasta planta.



Lista beneficiilor pe care le are ceaiul de galbenele este una lunga, dovedindu-se eficient intr-o multime de afectiune atat interne, cat si externe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.02 din 5 - 366 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceaiuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai de galbenele

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficiile ceaiurilor

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0