Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceaiul de urzica - beneficii

Ceaiul de urzica - beneficii
In trecut urzica era folosita atat pentru valoarea sa medicinala, cat si la obtinerea unor coloranti si deseori la sapunul de casa, produs in gospodarii. Urzica are o compozitie destul de complexa. Este cunoscuta indeosebi ca o buna sursa de minerale (in primul rand fier si magneziu), polifenoli si vitamine (indeosebi vitamina K si C). Contine si numeroase enzime, care insa se pierd prin prepararea termica. Urzica se foloseste sub forma de ceai si de tinctura. Ceaiul pentru uz intern il preparati ca infuzie, folosind intre una si 2 lingurite de planta (uscata si faramata) la 250 ml de apa. Pentru uz extern se folosesc, la 250 ml de apa, 3-4 linguri de urzica. Beneficiile ceaiului de urzica: - ajuta in tratarea anemiilor, mai ales a celor produse prin deficitul de fier in alimentatie, datorita continutului sau in fier si vitamina C; - actioneaza ca mineralizant general; - protejeaza vasele de sange si reduce riscul hemoragiilor, datorita vitaminei K; - reduce nivelul de zahar din sange, de aceea este indicat atat in prevenirea diabetului, cat mai ales pentru bolnavii de diabet. O eficienta mai buna impotriva diabetului o au curele mai lungi de mancare de urzici (care este mai indicata decat ceaiul in acest caz); - are actiune diuretica (in special datorita polifenolilor continuti), fiind un remediu foarte bun pentru persoanele al caror organism tinde sa retina apa. Consumul zilnic, timp de minimum cateva saptamani de ceai de urzica ajuta persoanele afectate de obezitate sa piarda mult mai usor kilogramele in exces; - previne bolile de inima si contribuie la stoparea evolutiei lor, datorita efectului diuretic si a antioxidantilor continuti; - este foarte eficace in tratarea gutei, deoarece reduce semnificativ nivelul de acid uric; - ajuta in curele de detoxifiere; - contribuie la involutia astmului bronsic, cu conditia ca persoana afectata sa nu aiba alergie la urzica. Uz extern: ceaiul de urzica preparat pentru uz extern foloseste in cazul hemoroizilor, a ulcerelor varicoase, dezinfecteaza si cicatrizeaza ranile, cicatrizeaza arsurile. In caz de infectie, poate fi combinat cu infuzia concentrata de patlagina. Eficienta cea mai ridicata a urzicii este in tratarea anemiei, a gutei si in combaterea obezitatii. Pentru efecte semnificative, recomandam consumarea ceaiului de urzica pe intervale mai mari de timp (saptamani sau luni).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.06 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre urzica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceaiul de urzica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina k

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0