Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceaiuri din plante naturale - beneficii si recomandari

de Alina Ilie la 2017-11-09
Ceaiuri din plante naturale - beneficii si recomandari
Un vechi proverb spune este mult mai usor sa previi, decat sa vindeci. Datorita proprietatilor curative, plantele medicinale trateaza si vindeca numeroase afectiuni precum bronsita, tuse seaca, constipatie, anemie, insomnie, stres, dermatite, arsuri, degeraturi etc. Afla mai multe detalii despre puterea vindecatoare a plantelor medicinale si ce preparate naturale poti folosi.


Busuiocul, musetelul, galbenelele, sunatoarea, etc ne ajuta la mentinerea unei stari de sanatate optime datorita calitatilor terapeutice extraordinare. Plantele aromatice au proprietati analgezice, antiinflamatoare, antidepresive, antiseptice si pot inlocui cu succes medicamentele. Descoperiti ce preparate naturale pot fi obtinute din aceste plante medicinale si cat de utile sunt in vindecarea afectiunilor.

Ceaiurile din plante medicinale au in compozitie substante care absorb grasimile. Mai mult decat atat, pot preveni accidentele vasculare cerebrale, artrita, cariile, chiar si cancerul. Descopera care sunt cele mai bune ceaiuri de slabit!

Ai auzit de ceaiul Oolong? Ceaiul Oolong (cunoscut si sub numele de wulong) este un ceai chinezesc traditional care se prepara din frunzele plantei camelia sinensis. Este apreciat pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii: stimuleaza arderea grasimilor, ofera energie, accelereaza metabolismul. Afla prin ce se diferentiaza de celelalte ceaiuri!

Bogate in antioxidanti, ceaiurile din plante medicinale sunt benefice in tratarea a numeroase afectiuni. Afla cum te poate ajuta ceaiul de ghimbir sa scapi de indigestie, cum se prepara ceaiul Rooibos, ce proprietati are ceaiul de valeriana, de paducel si de echinaceea.
Care sunt cele mai eficiente ceaiuri pentru infectii urinare? Datorita proprietatilor calmante si dezinfectamte, infuziile de plante sunt foarte eficiente pentru igiena intima. De ce sa cheltui banii pe medicamente cand ai la indemana remedii uimitoare?

Am realizat si un infografic interesant despre beneficiile ceaiurilor si il puteti consulta aici

Ai baut vreodata ceai de papadie? Stiai ca este potrivit in diete sau in lupta contra obezitatii, caci ajuta la eliminarea apei in  excess, avand un rol detoxifiant? Ceaiul de papadie


Ceaiul verde este una dintre cele mai bogate surse de flavonoide, antioxindati care lupta impotriva deteriorarii celulelor. Incurajeaza celulele anormale sa se autodistruga si regleaza ciclul celular.Iata 6 plante medicinale care te ajuta sa dormi mai bine, fara a fi nevoie sa apelezi la somnifere.

Este bine ca in sezonul rece sa nu iti lipseasca din casa ceaiurile din plante medicinale. Acestea sunt foarte eficiente impotriva impotriva tusei, durerilor de muschi si febrei.
Care sunt beneficiile ceaiului de coada-soricelului? Cunoscuta si sub numele de crivalnic, braditel, prisnel, coada soricelului este planta de leac pentru femei.
Citeste un articol interesant despre cele mai indicate ceaiuri pentru scaderea colesterolului.

Diabetul este o boala care se caracterizeaza prin cresterea cantitatii de zahar din sange. Stii care sunt ceaiurile care au rolul de a regla glicemia?

Consumat de secole pentru sanatate si frumusete, ceaiul negru este bogat in antioxidanti si are proprietati antiimbatranire. Contine aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, fosfor, iod, fluor etc. Descopera prin randurile urmatoare beneficiile uimitoare pentru sanatate!

Beneficiile ceaiului albCeaiul alb este mai dulce decat cel negru sau cel verde. Are o aroma fina si delicata si contine de trei ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde.
Este bine sa stii ca anumite plante medicinale nu sunt recomadate in timpul sarcinii deoarece au multe efecte secundare: pot stimula contractiile uterine, pot provoca avort spontan sau tulburari menstruale. Daca esti insarcinata, iata care sunt ceaiurile pe care NU ar trebui sa le consumi.

Iata 6 ceaiuri care combat celulita si te ajuta sa elimini toxinele din organism!
Stiai ca ceaiul de soc te ajuta sa slabesti? Acesta detoxifiaza organismul si este foarte eficient in curele de slabire.

Cimbrisor - ceaiuri pentru stomac
 
Cimbrisorul este cunoscut ca remediu naturist in tratarea afectiunilor pulmonare dar si ca ceai pentru bolile de stomac; in bucatarie se foloseste pentru condimentarea mancarurilor. Cum se prepara infuzia de cimbrisor?

Ne facem tot felul de griji si probleme, atat la locul de munca, cat si acasa, si suntem nevoiti sa facem fata stresului in fiecare zi. Data viitoare cand te simti stresata sau tensionata, incearca sa bei un ceai din plante medicinale.

Problemele digestive pot fi cauzate de consumul de cafea si alcool in exces, de alimentele grase sau prajite care cresc aciditatea din stomac si sunt foarte greu de digerat. Celebrul dr. Oz iti recomanda 3 ceaiuri pentru digestie si balonare care ajuta organismul sa functioneze la capacitate maxima.

Cu siguranta te-ai confruntat macar o data cu senzatia de balonare ca urmare a consumului de bauturi carbogazoase, lactate, fructe dulci sau acide. Pentru a scapa de aceasta senzatie neplacuta, bea ceaiuri din plante medicinale.
Iata cele mai bune 7 ceaiuri pentru detoxifierea organismului!

Unele ceaiuri pot interfera cu medicamente si pot duce la aparitia unor complicatii grave.Iata cateva ceaiuri naturale care pot interactiona cu medicamentele, avand efecte negative asupra organismului!
Este bine de stiut ca remediile naturale nu inlocuiesc tratamentele prescrise de medic. Nu vom apela la preparatele din plante medicinale in cazul bolilor infectioase grave. Iata 9 plante medicinale si efectele lor adverse>>

Care sunt ceaiurile recomandate pentru intarirea sistemului imunitar pe timp de iarna?
Busuiocul trateaza cu succes raceala, durerile de cap si tusea.Ceai de musetel
 
Musetelul (Matricaria chamomilla), numit in unele locuri matricea, romanita sau moruna, este una dintre cele mai folosite plante medicinale. Florile de musetel contin ulei volatile si au proprietati antiinflamatorii, antiseptice, analgezice, antialergice si cicatrizante.

Ceaiul de galbenele are proprietatea de a calma durerile menstruale. Descopera si alte beneficii pe care le ofera sanatatii!
Afla cum se prepara corect ceaiul de sunatoare! Efecte secundare si contraindicatii.Ceaiul de sunatoare
Iata care sunt cele mai frecvente greseli in folosirea plantelor medicinale!
La sugari si copiii mici, in afectiunile digestive sunt folosite in general ceaiul de fenicul si musetel. Iata si alte ceaiuri pentru sugari recomandate de medici!
Ceai verde, ceai negru sau ceai rosu: Care este mai sanatos?



Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.96 din 5 - 110 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceaiuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficiile ceaiurilor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante medicinale

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0