Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cearta lui Salman Rushdie cu Facebook-ul

Cearta lui Salman Rushdie cu Facebook-ul
Salman Rushdie a iesit victorios, luni, dintr-o disputa cu administratorii site-ului Facebook, a carui politica contra pseudonimelor l-a obligat pe renumitul scriitor sa fie cunoscut pe platforma de socializare cu primul lui prenume, Ahmed. Salman Rushdie a povestit aceasta disputa intr-o serie de mesaje postate pe contul sau de pe Twitter, care este urmarit de peste 113.000 utilizatori.


Autorul celebrelor "Versete satanice" a spus ca administratorii site-ului Facebook i-au dezactivat profilul de pe site weekend-ul trecut. "Nu credeau ca eram chiar eu", a ironizat scriitorul de origine indiana.

Rushdie a trimis o copie dupa pasaportul sau administratorilor site-ului. "Au spus ca totul este OK, ca eram cu adevarat chiar eu, dar au insistat ca eu sa folosesc prenumele Ahmed, care apare inainte de Salman in pasaportul meu, un prenume pe care eu nu l-am folosit niciodata".

"Mi-au reactivat contul de pe FB cu numele «Ahmed Rushdie», in conditiile in care lumea intreaga ma cunoaste sub prenumele Salman. Brutele!", a povestit Rushdie.

Salman Rushdie a incercat sa il contacteze direct pe patronul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, pe contul acestuia de pe Twitter: "Unde te ascunzi, Mark? Vino si da-mi prenumele inapoi!".

In lipsa unui raspuns, Rushdie a continuat sa posteze mesaje ironice pe Twitter. "Draga Facebook, fortandu-ma sa-mi schimb numele de pe FB din Salman in Ahmed Rushdie, e ca si cum l-ai obliga pe J. Edgar sa devina John Hoover. Sau, daca F. Scott Fitzgerald ar fi pe Facebook, l-ati fi fortat sa devina Francis Fitzgerald?".

Insa luni seara, scriitorul a avut in sfarsit motive de bucurie: "Victorie! Facebook a cedat! Sunt din nou Salman Rushdie. Ma simt mult mai bine. O criza de identitate la varsta mea nu ar fi fost deloc o situatie amuzanta. Multumesc, Twitter!".

"Tocmai am primit scuze din partea echipei Facebook. Totul e acum dulce si luminos", a adaugat scriitorul.

Salman Rushdie s-a nascut la Bombay (Mumbai), in 1947. La varsta de 13 ani a plecat in Anglia, unde a studiat la prestigiosul King's College din Cambridge. Dupa absolvire, s-a mutat la Karachi, in Pakistan. Dupa o slujba de scurta durata in televiziune, el s-a intors in Marea Britanie si a inceput sa isi construiasca o cariera de scriitor profesionist. A debutat in 1975, cu "Grimus" (Polirom, 1998), dar romanul care l-a impus in lumea literara a fost "Copiii din miez de noapte" (1981, Polirom 2005, 2007 - distins cu premiul Booker, in 1981, si Booker of Bookers, in 1993).

Scriitorul a trait ascuns si sub protectia politiei britanice in anii '90, dupa ce ayatollahul Khomeini l-a condamnat la moarte, in Iran, pentru publicarea "Versetelor satanice", o carte considerata o insulta la adresa culturii islamice. El apare ocazional la televiziune in calitate de invitat al unor talk show-uri si a fost consultant in echipa de productie a emisiunii "Real Time with Bill Maher" produsa si difuzata de HBO. Salman Rushdie a fost si gazda unui episod al emisiunii "Charlie Rose" difuzata de postul PBS in 2006.

Lui Salman Rushdie i-a fost decernat titlul de Cavaler al Imperiului Britanic in iunie 2007. Evenimentul a starnit reactii violente din partea lumii islamice, reactualizand resentimentele pricinuite de publicarea "Versetelor satanice". De asemenea, scriitorul detine titlul de Comandor al Ordinului Artelor si Literelor, cea mai inalta distinctie culturala franceza.

Salman Rushdie a fost in vizita in Romania, la sfarsitul anului 2009.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre facebook

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre twitter

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prenume

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0