Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 3 exercitii de baza pentru un abdomen ferm. Cum le executam corect

Cele 3 exercitii de baza pentru un abdomen ferm. Cum le executam corect
Exercitiile pe care vi le descriu in continuare sunt utile in special pentru tonifierea abdomenului, ele contribuind si la pierderea de kilograme – mai ales la reducerea tesutului adipos din zonele solicitate. Aceste 3 exercitii de baza, executate corect, sunt suficiente pentru un antrenament complet al muschilor abdominali (exceptand cazul in care sunteti sportiv(a) de performanta).


1) Abdomene (ridicarea trunchiului cu picioarele blocate, din culcat pe spate). Aceste exercitii le putem folosi pentru: - partea superioara a dreptilor abdominali (in primul rand), daca le executam cu spatele incovoiat; - dreptii abdominali (inclusiv partea inferioara), daca pastram spatele drept (executam ridicarea doar din zona lombara). Pentru ca abdomenele sa aiba eficienta,pastrati capul drept in timpul miscarii (capul nu va fi aplecat inainte) si tineti mainile la ceafa, evitand sa apasati ceafa cu mainile in timpul miscarii. Picioarele trebuie sa fie blocate, apropiate si cu genunchii usor indoiti. Ridicati-va doar pana cand spatele ajunge sa fie perpendicular pe picioare. Executati abdomenele continuu. Cu cat picioarele sunt pozitionate mai sus, cu atat gradul de dificultate creste.
2) Ridicari ale picioarelor din intins pe spate. Aceste exercitii pot fi facute cu mainile intinse pe spate sau cu mainile la ceafa. Picioarele pot fi tinute drepte (exercitiul este mai dificil, dar s-ar putea ca in acest caz picioarele sa cedeze inaintea abdomenului; in plus, va exista o anume solicitare si sub aspectul flexibilitatii bicepsilor femurali) sau usor indoite. Ele trebuie sa stea lipite sau aproape lipite. Exercitiul solicita in primul rand partea inferioara a dreptilor abdominali. Miscarea va fi oprita cand picioarele ajung perpendiculare pe trunchi. Daca trunchiul sta pe un plan inclinat, cu capul sus, gradul de dificultate creste.
3) Balansari. Aceste exercitii sunt pentru oblicii abdominali. Ele solicita: - mai mult partea superioara a oblicilor abdominali, daca aplecam amplu trunchiul in laterale, fara sa miscam soldurile. In acest caz, picioarele trebuie tinute drepte si departate (la nivelul umerilor). Exercitiul trebuie executat atent, fara rotire ori aplecare in fata/pe spate; - in special partea inferioara a oblicilor abdominali, daca faceti balansarile din solduri. In varianta aceasta, miscarile se executa rapid. Picioarele vor fi lipite, indoite doar putin de la genunchi (pentru a proteja articulatiile genunchilor, tinand cont ca miscarea este mai rapida). La fel, nu va aplecati inainte ori pe spate. Capul nu trebuie sa ajute miscarea trunchiului (pentru niciuna dintre variantele de balansari). Exercitiile de tonifiere a abdomenului isi vor atinge mai bine scopurile practice (mobilitate, agilitate si echilibru dinamic superioare) daca sunt completate de exercitii pentru tonifierea muschilor lombari si fesieri (lombarii si fesierii sunt muschi antagonisti in raport cu dreptii abdominali).


In articolul urmator gasiti Topul celor mai eficiente si sanatoase diete de slabit




Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 1.75 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre exercitii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre abdomen

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre abdominali

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0