Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cele mai bune parti din fructe si legume pe care nu le mananci

Cele mai bune parti din fructe si legume pe care nu le mananci
Cele mai bune parti din fructe si legume pe care nu le mananci

Ni se recomanda sa consumam una pana la doua portii de fructe si doua pana la trei portii de legume pe zi. Dar ar fi mult mai usor sa ne atingem aceste obiectiv daca nu am arunca atatea bucatele si particele din fructele si legumele favorite. Da, vorbim despre seminte, tulpini, frunze si coji pe care credeai ca trebuie sa le arunci. Se pare ca si acestea au beneficii pentru sanatate.


Un antioxidant numit chercetina se afla in coaja de mere, furnizand beneficii pentru plamani si creier. Coaja de mere are mai multe fibre si vitamine decat pulpa fructului.
Coaja de portocale.
Conform unui studiu din 2004, o substanta chimica din coaja de portocale si din alte citrice are ca efect scaderea colesterolului, mai mult chiar decat unele medicamente ce se rpescriu pentru aceasta afectiune. Bioflavonoizii contribuie si la protejarea inimii impotriva bolilor si inflamatiilor. Nu te ingrijora, nu trebuie sa te apuci sa rontai pur si simplu coaja, ci sa dai prin razatoare pentru a o adauga in retetele tale favorite.
Frunzele de sfecla rosie.
Desi culegem aceste legume pentru radacina, initial ele au fost cultivate pentru frunze. Gateste-le pentru a obtine fibre, calciu, fier si vitaminele A si K. 
Coaja de pepene rosu.
Pepenele contine un aminoacid numit L-citrulina despre care se crede ca imbunatateste performanta atletica si diminueaza durerea musculara. Dar s-a descoperit ca citrulina, care ajuta si la indepartarea nitrogenului din sange, exista si in coaja pepenelului.
Coaja de cartof.
Pulpa cartofului are multe de oferit, dar, coaja ofera mai multe fibre, contine si vitamine B, vitamina C, fier, calciu si potasiu, printre altele. Cand mai faci cartofi copti la cuptor, mananca-i cu coaja cu tot.
Semintele de dovleac cu coaja cu tot.
O jumatate de cana de seminte de dovleac contine doza recomandata de magneziu. Daca ai prea putin magneziu in corp, vei suferi cu inima, vei avea dureri de cap si vei fi predispusa la osteoporoza. Semintele de dovleac sunt bogate si in fier si proteine, dar si in fitosteroli care reduc colesterolul „rau”.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Spune-ne opinia ta despre "Cele mai bune parti din fructe si legume pe care nu le mananci"



5 - 2 =

Cele mai citite articole

Durerile articulare pot sa apara in orice moment, de la aplecarea dupa un pix cazut pe jos pana la ...
Orice reprezentanta a sexului frumos s-a intrebat cel putin o data in viata ei ce se intampla cand ...
Paducelul este considerat pe scara larga in Europa ca fiind un tratament sigur si eficient pentru ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton