Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune parti din fructe si legume pe care nu le mananci

Cele mai bune parti din fructe si legume pe care nu le mananci
Ni se recomanda sa consumam una pana la doua portii de fructe si doua pana la trei portii de legume pe zi. Dar ar fi mult mai usor sa ne atingem aceste obiectiv daca nu am arunca atatea bucatele si particele din fructele si legumele favorite. Da, vorbim despre seminte, tulpini, frunze si coji pe care credeai ca trebuie sa le arunci. Se pare ca si acestea au beneficii pentru sanatate.


Un antioxidant numit chercetina se afla in coaja de mere, furnizand beneficii pentru plamani si creier. Coaja de mere are mai multe fibre si vitamine decat pulpa fructului.
Coaja de portocale.
Conform unui studiu din 2004, o substanta chimica din coaja de portocale si din alte citrice are ca efect scaderea colesterolului, mai mult chiar decat unele medicamente ce se rpescriu pentru aceasta afectiune. Bioflavonoizii contribuie si la protejarea inimii impotriva bolilor si inflamatiilor. Nu te ingrijora, nu trebuie sa te apuci sa rontai pur si simplu coaja, ci sa dai prin razatoare pentru a o adauga in retetele tale favorite.
Frunzele de sfecla rosie.
Desi culegem aceste legume pentru radacina, initial ele au fost cultivate pentru frunze. Gateste-le pentru a obtine fibre, calciu, fier si vitaminele A si K. 
Coaja de pepene rosu.
Pepenele contine un aminoacid numit L-citrulina despre care se crede ca imbunatateste performanta atletica si diminueaza durerea musculara. Dar s-a descoperit ca citrulina, care ajuta si la indepartarea nitrogenului din sange, exista si in coaja pepenelului.
Coaja de cartof.
Pulpa cartofului are multe de oferit, dar, coaja ofera mai multe fibre, contine si vitamine B, vitamina C, fier, calciu si potasiu, printre altele. Cand mai faci cartofi copti la cuptor, mananca-i cu coaja cu tot.
Semintele de dovleac cu coaja cu tot.
O jumatate de cana de seminte de dovleac contine doza recomandata de magneziu. Daca ai prea putin magneziu in corp, vei suferi cu inima, vei avea dureri de cap si vei fi predispusa la osteoporoza. Semintele de dovleac sunt bogate si in fier si proteine, dar si in fitosteroli care reduc colesterolul „rau”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0