Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune sfaturi pentru depresie! Ce sa faci cand te simti pusa la pamant!

de Viorica Ghinea la 2020-10-20
Cele mai bune sfaturi pentru depresie! Ce sa faci cand te simti pusa la pamant!
Multi oameni considera ca depresia este doar o simpla stare proasta, una care va trece de la sine, dar adevarul este unul mult mai crud. Din pacate, din cauza acestei afectiuni care te distruge in tacere, se poate ajunge chiar la sinucidere. Psihologii sustin ca la baza acesteia se afla un dezechilibru chimic la nivelul creierului si ca niciun medicament nu este suficient de puternic daca nu exista si putere interioara. Asadar, citeste care sunt cele mai bune sfaturi pentru depresie!


5 sfaturi pentru depresie care actioneaza mai bine ca un medicament


1. Danseaza!

Stim ca ultimul lucru la care te gandesti atunci cand esti deprimata este dansul, insa acesta chiar este unul dintre cele mai bune remedii impotriva depresiei. Specialistii spun ca acest tip de miscare se dovedeste de departe a fi unul dintre cele mai bune exercitii mentale.

Dansul are multe beneficii asupra creierului, astfel ca psihologii incearca sa il testeze in multe afectiuni ale sistemului nervos cum ar fi boala Parkinson.


2. Fa antrenamente fizice!

Si antrenorii de sport au sfaturi bune pentru tratarea depresiei! Este suficient sa te implici intr-o sesiune de miscare fizica de 10-15 minute si te vei simti mai bine dupa aceea. Exercitiile ajuta la eliberarea endorfinelor, substante chimice ce reprezinta o modalitate buna de reducere a nivelului de stres.


3. Calatoreste!

Atunci cand simti ca depresia pune stapanire pe tine, fa-ti curaj si organizeaza o calatorie, chiar daca vei fi nevoita sa pleci singura. S-ar putea sa descoperi ca este exact ceea ce aveai nevoie intr-o astfel de perioada dificila. Astfel te vei elibera de stres si de starile de anxietate pe care le-ai acumulat de-a lungul timpului. Mergi in locurile pe care iti doresti de mult timp sa le vizitezi si incearca sa te implici in cat mai multe lucruri care sa iti ocupe mintea.


4. Schimba-ti rutina!

De multe ori depresia apare din cauza unui stil de viata dezorganizat, asa ca trebuie sa descoperi intai care este factorul starii tale, apoi sa actionezi impotriva acestuia. Specialistii ne ofera cateva sfaturi pentru depresie pretioase de la care ar trebui sa pornesti in urmatoarea perioada.

- consuma mai multe fructe si legume care sa iti asigure doza zilnica de vitamine. Pune accent in special pe cele bogate in vitamina B (ciuperci, spanac, morcovi, zmeura, pepene galben, avocado, rosii, fructe citrice).

- redu consumul de zahar si pe cel al preparatelor procesate intens;

- pune accent pe meditatie si pe exercitiile de respiratie.


5. Adreseaza-ti o intrebare: ce te face fericita?

Ca sa iti fie mai usor sa lupti impotriva depresiei, gaseste mai intai armele care te pot ajuta sa invingi. Nu te gandi la lucrurile complexe, ci indreapta-ti atentia spre cele simple, care sunt mai usor de indeplinit.

Schimba-ti starea in doar un minut cu urmatorul truc! Urmeaza metoda descrisa in continuare si iti va fi mai usor sa depasesti aceste momente dificile. Stai singura intr-o camera si priveste-te in oglinda. Scoate limba si sari de cateva ori. Poate parea o solutie ridicola la inceput, dar vei observa ca starea ta se va schimba brusc.


Tine cont de aceste sfaturi despre depresie si vei reusi sa lupti mai usor impotriva acestei afectiuni. Nu lasa emotiile negative sa puna stapanire pe tine, ci incearca sa le inlocuiesti cu ceva frumos.



Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.04 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deprimare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre emotii negative

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0