Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai eficiente sporturi care te ajuta la slabire

Cele mai eficiente sporturi care te ajuta la slabire
Eficienta miscarii pentru indepartarea kilogramelor in plus depinde de combinatia durata – intensitate, care la randul ei este determinata de rezistenta fiecaruia la efort si de tipul exercitiului. Daca rezistenta la efort nu o putem imbunatati rapid si, odata cu trecerea anilor, aceasta scade incet, dar sigur, tipul de miscare este alegerea noastra si are, din fericire, o influenta destul de mare asupra reusitei in eliminarea kilogramelor. Care sunt, asadar, cele mai indicate sporturi pentru slabire? 1) Aveti un sport preferat, un hobby activ? Daca da, gasiti-va timp pentru el, astfel incat sa il practicati macar de 2 ori pe saptamana. De ce slabim mai usor practicand sportul/ exercitiile preferate? Din simplul motiv ca nu ne vom plictisi si ca vom “trage” la maxim fara sa ne impunem acest lucru. 2) Mersul pe jos in ritm alert (viteza ar trebui sa fie de minim 5km/h): este o alegere foarte buna pentru cele/ cei care au suficient timp (ca sa fie eficient, sunt necesare minim 30 – 45 de minute de mers “in forta”, zilnic), dar o rezistenta redusa la efort. Pentru o eficienta ridicata, cresteti durata la minim o ora pe zi (minim 5 km). 3) Jogging-ul – are o eficienta ridicata, dar si dezavantajul de a necesita o rezistenta buna la efort. 20 – 25 de minute pe zi sunt, in general, suficiente. Daca greutatea/ rezistenta nu va permite sa alergati atat, faceti pauze atunci cand simtiti ca respiratia incepe sa devina dificila. Aceste pauze nu scad eficienta alergarii – evident, cu conditia ca timpul total net de alergare sa nu scada. Mersul pe jos sau jogging-ul va par plictisitoare? Aveti, in acest caz, cateva alternative cel putin la fel de bune: 4) Badminton: il puteti practica in orice parc, nu aveti nevoie de prea mult spatiu. Nu va trebuie nici fileu, nici reflexe a la Bruce Lee pentru a va atinge scopul. In plus, este o activitate cu adevarat placuta. 45 – 60 de minute pe zi, de 2 - 3 ori pe saptamana sunt minimul necesar pentru a contribui la scaderea in greutate. 5) Inotul. Are dezavantajul ca trebuie sa gasiti locul potrivit... Eficienta lui este ridicata si puteti sa va limitati la doar 2 sedinte de bazin pe saptamana, a cate 2 ore (sau o singura sedinta, daca faceti si alt tip de miscare). 6) Mersul pe role. In ciuda faptului ca presupune un efort rezonabil, posibil de sustinut de aproape oricine, are o eficienta foarte ridicata. Daca stiti/ invatati sa mergeti pe role, veti reusi sa slabiti mai usor decat facand jogging. In plus, este de o mie de ori mai distractiv! 7)  Voleiul. Chiar daca in timpul practicarii lui (de placere, la nivel de amator) nu consumati foarte multe calorii, voleiul accelereaza circulatia si metabolismul pentru o perioada mai mare de timp, imbunatatindu-va tonusul pe intreaga zi. Datorita acestui efect (la fel de pregnant ca si in cazul inotului), practicarea lui cu regularitate previne ingrasarea si contribuie semnificativ la o slabire durabila, sanatoasa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sport

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sporturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre efort

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0