Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai sanatoase alimente in Postul Pastelui

de Alina Ilie la 2017-03-01
Cele mai sanatoase alimente in Postul Pastelui
Postul Pastelui, cunoscut si sub denumirea de Postul Mare, este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante. Anul acesta, Pastele se sarbatoreste pe 16 aprilie. Ce alimente ne recomanda nutritionistii sa consumam in acesta perioada?


Ciuperci

Sunt bogate in proteine, iti ofera energie si, in plus, este un excelent aliment pentru cei care vor sa-si tina sub control greutatea.

Leguminoase (naut, linte, fasole, mazare)

Odata cu venirea primaverii este foarte important sa introducem in dieta alimente bogate in fier, pentru a preveni anemia si starea permanenta de oboseala. Prin continutul de vitamine si minerale, fortifica si revitalizeaza organismul.

De exemplu, nautul scade colesterolul prin continutul de fibre si impiedica acumularea de zahar in sange. Iata cum se prepara salata de naut>>
O alta sursa vegetala de proteine este fasolea, despre care se stie ca ajuta organismul sa treaca mai usor peste astenia de primvara.

Verdeturi

Leurda, urzicile, untisorul, ceapa verde, patrunjelul, spanacul si salata verde detoxifica organismul si sunt indicate pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos central.

Nuci si migdale

Tot pentru mentinerea sanatatii organismului si pentru combaterea asteniei de primavara nutritionistii recomanda nucile, migdalele si semintele ca gustari intre mesele principale.

Avocado

Are in compozitie grasimi sanatoase, cu efect benefic in combaterea inflamatiilor din organism. Este ideal in dieta pentru ca proteinele ajuta la arderea depozitelor de grasime.

Cereale

Cerealele (porumb, orez, grau, ovaz, secara, orz) si pseudocerealele (hrisca, mei, quinoa, amaranth) imbunatatesc digestia prin continutul de fibre, stimuleaza imunitatea si au o multime de efecte benefice pentru sanatate.

Radacinoase

Radacinoasele (morcov, telina, sfecla, cartofi, cartofi dulci, napi, ghimbir, ridichii, gulii, usturoi, ceapa) pot fi consumate ca atare, sub forma de suc proaspat sau incluse in salate, supe-creme, murate.

Fructe proaspete sau uscate

Fructele intaresc imunitatea oranismului prin continutul de minerale, vitamine si fitonutrienti. Se pot consuma ca atare, sub forma de smoothie-uri sau adaugate in prajituri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.13 din 5 - 15 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul pastelui

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente de post

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0