Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cele mai sanatoase modalitati de gatit

Cele mai sanatoase modalitati de gatit
de la 2016-03-30
Cele mai sanatoase modalitati de gatit

Alimentatia sanatoasa a devenit principala preocupare a omului modern. Nutritionistii avertizeaza ca este important sa acordam atentie si modului in care gatim si nu doar alimentelor pe care le consumam.


Tipurile de vase pe care le folosim pentru fierberea sau coacerea alimentelor sunt esentiale, deoarece substantele din care sunt fabricate  pot fi transmise in mancarea pe care o preparam.

Nutritionistul Lygia Alexandrescu recomanda atentie la urmatoarele modalitati de gatit:

Gatitul la gratar - prin gatirea carnii grase, impanate la temperaturi mari, in flacara directa si in prezenta fumului, rezulta substante cancerigene, de aceea este necesara prelucrarea carnii degresate in prealabil, la temperaturi mai scazute.

Gatitul in abur - este o metoda sigura de gatit care nu necesita neaparat un generator de aburi sub presiune, ci se pot crea acesti aburi prin fierberea unei cantitati mici de apa intru-un vas sigur acoperit cu capac.

Gatitul prin fierbere - fierberea trebuie sa fie controlata in cazul legumelor, pentru a evita distrugerea vitaminelor solubile in apa, adica a vitaminelor B si C. In cazul fierberii este necesara o prelucrare termica a acesteia cat mai completa, pentru a distruge agentii patogeni




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gatit

Spune-ne opinia ta despre "Cele mai sanatoase modalitati de gatit"



9 - 8 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
O piele mai tanara mentinuta pana la o varsta inaintata este visul oricarei femei. Poti invinge ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0