Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Celulita - ce sa nu mananci pentru a nu face celulita

de Camelia Diaconu la 2020-09-07
Celulita - ce sa nu mananci pentru a nu face celulita
Chiar daca suntem obisnuiti sa cautam numai produse care sa ne ajute sa scapa de celulita deja formata, cel mai indicat ar fi sa nu consumam anumite produse care sa ne provoace aparitia celulitei. Alimentatia este punctul cheie. In timp ce un stil de viata nesanatos duce la aparitia celulitei, in extrema opusa, un stil de viata echilibrat te poate ajuta sa previ aparitia celulitei.


Ce alimente nu ai voie sa consumi daca vrei sa nu ai celulita

Vorbim despre cateva alimente la care trebuie sa renunti daca iti doresti sa scapi de aspectul de coaja de portocala. Mai mult de atat, sunt alimente la care este indicat sa renunti tocmai pentru ca nu fac bine sanatatii, la nivelul intregului organism. 
 
Zaharul. Nu este recomandat in exces in nicio situatie. Consumul de zahar este direct raspunzator pentru aparitia celulitei, dar si pentru kilogramele in plus acumulate. Mai mult de atat, zaharul este alimentul care poate duce la dezvoltarea diabetului de tip 2 si poate dezvolta aparitia cariilor dentare. Atunci cand simti nevoia sa mananci, poti inlocui zaharul alb cu mierea de albine, zaharul brun sau siropuri din fructe naturale.
 
Sare. Fie ca vorbim despre sarea rafinata ori despre sarea de masa, amebele nu sunt recomandate pentru ca pot provoca aparitia celulitei. Sarea contine clorura de sodium, determina retentia de lichide si astfel duce la aparitia celulitei.
 
Alimente prajite. Sunt bogate in grasimi si de multe ori incalzite in exces, cauza ce poate genera substante toxice, pe care organismul le poate pastra. Incearca sa renunti la prajeli si sa le inlocuiesti cu o carne fiarta sau chiar gatita intr-un vas precum wok.
 
Mancarea de tip fast food. Este tot un preparat care are ca si baza prajeala alimentelor in exces, iar pe langa cartofi prajiti, hamburger si aripioare prajite adaugam si chipsuri, sosuri, ori alte alimente prefierte. Toate aceste alimente pot contine ingrediente care provoaca aparitia celulitei, fiind daunatoare organismului.
 
Faina alba rafinata. Un consum in exces de faina alba rafinata nu face altceva decat sa blocheze organismul deoarece nu se digera bine si sa provoace aparitia toxinelor, pe care le transforma in celulita. Incearca sa eviti painea din faina alba si daca suferi de constipatie deoarece poate fi un factor suplimentar de stres. Consuma in mod echilibrat produse din faina integrala precum cereale integrale, orez, paste, proteine.
 
Bauturi alcoolice. Chiar daca nu provoaca in mod direct aparitia celulitei, alcoolul duce la constrictia vaselor de sange din piele si poate duce la alte probleme de sanatate. Bauturile alcoolice, in momentul in care organismul le metabolizeaza se transforma in zahar, fapt care duce si la acumularea kilogramelor in plus. Alcoolul duce la retentia de lichide si, de asemenea, la cresterea depozitelor de grasime din anumite zone precum: coapse, brate, abdomen.  Incearca sa renunti la alcool si sa consumi mai multe lichide precum apa si sucuri naturale. 
 
Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0