Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cercetare Harvard: Laptele degresat nu este bun

de Petru Scraba la 2014-05-05
Cercetare Harvard: Laptele degresat nu este bun
Se pare ca veganii au avut dreptate: desi laptele organic are numeroase beneficii pentru sanatate, un cercetator Harvard si pediatru, David Ludwig, sustine ca laptele si produsele conventionale lactate din magazine ne fac rau. Si asta „multumita” indulcitorilor adaugati. Cercetarea a fost publicata in Journal of the American Medical Association Pediatrics.


Supraconsumul de zahar duce la obezitate, diabet, dureri provocate de inflamatii si la multe alte tulburari de sanatate. Si, din cauza efectului negativ al zaharului asupra sanatatii, Asociatia Pediatrica Americana a emis recomandari stricte impotriva consumului de calorii din bauturi indulcite in cazul copiilor.
Exista insa o bautura pe care inca o promoveaza. Care se promoveaza masiv peste tot in lume: laptele degresat in doza de trei pahare pe zi. Cele trei pahare de lapte pe zi este, de fapt, recomandarea medicala cea mai cunoscuta din ultima jumatate de secol. Prin urmare, se consuma tone de litri de lapte, sub presupunerea ca fara el, oasele s-ar face farame.
Grasimea din lactate este, in mare, 50-60% grasimi saturate, dar ideea ca acestea nu sunt bune pentru sanatatea ta s-ar putea sa fie doar una din interpretarile gresite ale stiintei ultimilor ani. De fapt, nu exista dovezi evidente care sa arate ca grasimea saturata este asociata unui risc crescut de boli de inima. Mai mult, daca doar jumatate din grasimea din lactate este saturata, de ce tip este restul? Grasimea din lactate contine si acid oleic (adica exact ceea ce face uleiul de masline atat de sanatos), dar si acid linoleic conjugat care poate da o mana de ajutor la slabit. 
Daca scoti grasimea, trebuie sa o inlocuiesti cu ceva pentru a suplini gustul. Si asa intra zaharul in hora.
O alta distinctie importanta pe care trebuie sa o avem in vedere este aceea intre lapte crud si pasteurizat. Nu exista niciun motiv sa consumam lapte pasteurizat. Pasteurizarea inseamna un atac la valoarea biologica a alimenteleor, distruge enzimele, reduce vitaminele, denatureaza proteinele fragile din lapte, distruge vitamina B12 si vitamina B6, ucide bacteriile benefice si promoveaza agenti patogeni.
Laptele de vaca crescuta cu iarba insa are nenumarate bacterii „bune”, inclusiv lactobacillus si acidophilus. Este bine de stiut ca exista peste 230 de tipuri de E. Coli si numai doua sau trei dintre ele te fac sa te imbolnavesti. Restul fac bine la sanatate. Laptele crud contine vitamine, care, de fapt, sunt eliminate prin pasteurizare. 
Inainte deci de a-ti bea paharul de lapte, informeaza-te sa vezi ce contine. S-ar putea sa dai peste 20+ antiinflamatorii, antibiotice si multe altele.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi saturate

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0