Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Chec de post cu cacao si nuca de cocos

Chec de post cu cacao si nuca de cocos
Chiar daca tii post, asta nu inseamna ca nu te poti bucura de un desert bun pregatit in casa. Checul de post este la fel de bun ca cel cu lapte si oua. Dupa preferinta, poti adauga in compozitie dulceata de visine, miere sau gem.


Suntem in Postul Craciunului dar asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de un desert gustos cu cacao si nuca de cocos. In mai putin de o ora poti servi un desert sanatos, care sa-ti indulceasca ziua. Afla prin randurile de mai jos cum poti face si tu un chec fara oua sau lapte!
In Postul Craciunului va recomandam un desert simplu, care se prepara usor. Potrivit calendarului crestin ortodox, Postul Craciunului a inceput pe data de 15 noiembrie si se incheie in Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie.
Cu o durata de 6 saptamani, Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului e considerat mult mai usor decat cel al Pastelui, pentru ca de-a lungul acestei perioade sunt mai multe dezlegari la peste. Este de folos atat pentru suflet, cat si pentru trup.
La cantitatile mentionate mai jos, dupa preferinte, poti adauga o lingura de dulceata de visine, stafide, scortisoara, nuci sau alune macinate.
Ingrediente:
- 400 g faina;
- 200 g zahar;
- 100 ml ulei;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- 200 ml apa;
- 1 praf de copt;
- 4 linguri nuca de cocos;
- 2 lingura cacao.
- zahar pudra.
Cum se prepara checul de post:
Intr-un bol incapator se pune zaharul, zaharul vanilat, apa, uleiul, faina si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in doua parti egale. In una dintre ele se pune cacao (nu uita sa te asiguri ca aluatul nu are cocoloase), iar in cealalta jumatate se adauga nuca de cocos.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune mai intai compozitia de nuca de cocos, dupa care se adauga compozitia de cacao. Checul se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute pana se rumeneste.
Checul este gata cand o scobitoare introdusa in mijlocul lui iese curata (fara urme de aluat). Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar farin.
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 22 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare


Mai multe articole despre chec de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cacao

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuca de cocos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0