Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Chec de post cu suc de portocale - desert pentru Postul Pastelui

Chec de post cu suc de portocale - desert pentru Postul Pastelui
Chec de post cu suc de portocale - desert pentru Postul Pastelui

Postul Pastelui a inceput pe 23 februarie si se incheie peste sapte saptamani, pe 11 aprilie. Este cel mai mare post de peste an, avand durata de 7 saptamani. Invierea Domnului va fi praznuita pe 12 aprilie.


Postul Pastelui este cel mai lung si mai aspru dintre cele patru posturi de durata ale Bisericii Ortodoxe. De aceea, in popor, mai este numit "Postul Mare". A inceput pe data de 23 februarie si se va incheia pe 12 aprilie.

Ai pofta de ceva dulce, dar sa fie de post? Iata un desert usor de preparat si ieftin: chec cu suc de portocale.

Ingrediete:

- 300 g zahar;
- 120 ml ulei de floarea soarelui;
- 100 ml apa minerala;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- 200 ml suc proaspat de portocale;
- coaja rasa de la 3 portocale;
- 450 g faina;
- 1 plic de praf de copt.
- un praf de sare.

Chec de post cu suc de portocale - mod de preparare

Spalati bine portocalele si radeti coaja intr-un bol.

Intr-un vas incapator punem zaharul, zaharul vanilat, uleiul, un praf de sare si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi apa minerala, coaja de portocala si sucul.

Separat, intr-un alt vas, amestecam faina cernuta cu praful si de copt si apoi le adaugam in compozitia pregatita anterior. Se amesteca bine pana se incorporeaza ingredientele.

Checul se coace in tava tapetata cu hartie de copt, intre 45 de minute si o ora (verificati daca este copt, cu o scobitoare). Se taie dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Foto: www.finecooking.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.2 din 5 - 23 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul pastelui

Spune-ne opinia ta despre "Chec de post cu suc de portocale - desert pentru Postul Pastelui"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


8 - 1 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Chec de post cu suc de portocale - desert pentru Postul Pastelui"

Beraru Cosntantin @ 17-Mar-2018
"Am pus ulei de cocos in loc de floarea soarelui si stafide in sucul de portocala , oare unde am gresit de mi-a iesit moale la mijloc ?"

Cele mai citite articole

Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Durerile de spate sunt tot mai comune in randul oamenilor de toate varstele, fapt pentru care daca ...
Picioarele fine si frumoase nu se mentin cu usurinta, insa iti propunem o solutie care sa te ajute ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0