Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cicoarea, planta care protejeaza ficatul

Cicoarea, planta care protejeaza ficatul
Cicoarea, planta care protejeaza ficatul

Cicoarea, cunoscuta sub denumirea stiintifica Cichorium intybus, este o planta perena lemnoasa. Este originara din Europa, dar mai tarziu a fost cultivata si in America de Nord si Australia. Florile sale sunt albastre, mai rar albe sau roz. Poate fi folosita atat in bucatarie cat si in medicina naturista. Haideti sa descoperim impreuna mai multe informatii despre cicoare.


Frunzele de cicoare, amare la gust, pot fi folosite in bucatarie atat crude (in salate) cat si fierte, in diverse mancaruri. Prin fierbere frunzelor de cicoare se reduce gustul amar.
Din radacina de cicoare se obtine o bautura care poate inlocui cafeaua. Contine substante active - inulina, colina, tanin, betacaroten, minerale (calciu, magneziu, mangan, potasiu) si vitamine (B1, B2, B3, C, E si K).
Cand vine vorba despre beneficiile pentru sanatate trebuie sa mentionez ca alunga durerile de stomac si stimuleaza digestia. Are efect laxativ si este benefica atunci cand esti constipata.
Mentine sanatatea ficatului si a vezicii biliare si ajuta la eliminarea apei din organism. De asemenea, daca ai calculi biliari sau pietre la ficat, cicoarea te va ajuta sa scapi de aceste probleme.
Un alt beneficiu foarte important: elimina toxinele din organism si stimuleaza circulatia sangelui.
Datorita continutului de beta-caroten, poate lupta cu succes impotriva cancerului de colon.
De asemenea, este un ingredient de baza in alimentatie mai ales daca vrem sa slabim. Ajuta la producere secretiei de peptide gastro-intestinale care sunt implicate in reglarea poftei de mancare.
Are proprietati antibacteriene si antifungice. Datorita acestor proprietati, ajuta la tratarea bolilor de inima, guta, reumatism. Frunzele se pot folosi pentru a trata diverse rani sau taieturi.
Ceaiul de cicoare se prepara foarte usor: peste 200 ml de apa calda se pun 2 lingurite de planta uscata si maruntita. Se lasa la infuzat cateva minute, apoi se strecoara. Puteti bea pana la 3 cesti de ceai de cicoare pe zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de mesele pricipale.
Atentie: aceasta planta trebuie evitata de femeile insarcinate si de cele care alapteaza.
Efecte adverse: eruptii cutanate, mancarimi ale pielii, dificultati de respiratie, dureri in piept.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cicoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre efecte adverse

Spune-ne opinia ta despre "Cicoarea, planta care protejeaza ficatul"



9 - 7 =

Cele mai citite articole

Supele si ciorbele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritiva foarte scazuta, cu un continut ...
Merisoarele sau afinele rosii au efecte antiseptice, astringente si sunt un bun antibiotic. Acestea ...
Iubirea pentru perechea noastra se intipareste profund in fiinta noastra, sub forma de amintiri, in ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Eu am o relatie de 3 ani si avem ampreuna si un copil.Nu stiu de ce se tot cearta cu mine cand el ...
Par a fi interesante , o sa le folosesc numai de cat sper sa-mi fie de folos
trebuie sa aveti un umidificator si o scapare ar fi pastilele trachisan. Ii multumesc din suflet ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton