Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci lucruri pe care trebuie sa le mananci in fiecare zi

Cinci lucruri pe care trebuie sa le mananci in fiecare zi
Sa te decizi ce sa mananci este o problema cu care, probabil, te confrunti de mai multe ori pe zi. Daca vrei sa urmezi o dieta mai sanatoasa, ai grija ca aceste decizii sa fie unele bune, urmand ghidul nostru de mai jos. Bazeaza-ti dieta pe cinci tipuri sanatoase de alimente, alegand optiuni cat mai variate din fiecare grup, pentru a obtien cati mai multi nutrienti necesari.


Proteine slabe
Mananca proteine slabe in fiecare zi/ proteinele sunt vitale pentru cresterea si intretinerea celulelor, muschilor si organelor. Alege peste, pui fara piele si oua si nu uita nici de proteinele vegetale, cum ar fi fasolea, tofu, lintea, nucile si semintele. Daca suferi de inima sau de diabet, mananca cel mult trei galbenusuri pe saptamana. Introdu carnea rosie in meniu doar rareori si alege partile fara grasime, atunci cand iti faci o bucurie.
Grasimi sanatoase
Restrictioneaza aportul de grasimi saturate si de cele trans. Grasimile saturate se gasesc in principal in unt, lactate integrale si ale produse animale grase, iar cele trans, in prajeli, produse de patiserie, unele tipuri de margarina, mancarurile de la restaurante si cele procesate care contin partial uleiuri vegetale hidrogenate. Alege in schimb grasimi nesaturate bune pentru inima din ulei de masline si de canola (de rapita), seminte de dovleac crude, somon si alti pesti grasi, avocado si migdale.
Fructe si legume
Include un curcubeu de fructe si legume in dieta zilnica, pentru a te proteja de anumite tipuri de cancer, de cataracta si degenerara musculara, atacuri cardiace, cerebrale, tensiune arteriala ridicata si diverticuloza. Fructele si legumele in culori variate iti vor aduce ca aport vitamine si minerale, dar si de substante fitochimice. Mananca acteva portii in fiecare zi, incluzand cartofii dulci si alte produse galbene sau portocalii, varza si alte legume cu frunze verzi, grefrut roz si rodii rosii. Nu uita de conopida, caci are la fel de multi nutrienti ca varul ei verde, broccoli.
Cereale integrale
Mananca cereale integrale in fiecare zi. Acestea au mai multe vitamine, minerale si fibre decat cerealele procesate, cum ar fi orezul alb. Mananca o varietate de cereale integrale, cum ar fi orezul brun, ovazul, orzul, paine si paste integrale. Nu te lasa pacalita de termeni cum ar fi multi-cereale, faina de grau sau 100% grau. Pentru a cumpara produse facute din cereale integrale uita-te dupa acest indiciu la primul ingredient listat.
Produse lactate cu putine grasimi
Produsele lactate iti dau calciu si vitamina D, dar alege variantele degresate, cu 1% grasime sau fara grasimi, pentru a evita grasimile saturate care iti incarca arterele. Daca nu mananci regulat lactate, nu uita sa iei suplimente de calciu si vitamina D.
 
sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tipuri de alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi trans

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe si legume

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0