Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci mituri despre fericire. Tu pe care-l crezi?

Cinci mituri despre fericire. Tu pe care-l crezi?
Fericirea umana a aparut in repetate rânduri drept cea mai de pret dintre toate cautarile omenesti. Este subiectul principal al gandirii psihologice, filosofice si teologice. Nu este deci de mirare ca natura fericirii este inconjurata de nenumarate mituri si superstitii. Cunoasteti, desigur, mitul ca fericirea este inexplicabila, nu poate fi inteleasa. In plus, unii oameni sunt fericiti, altii nu, pur si simplu. Unde mai punem ca nu se poate face nimic pentru a obtine fericirea. Mai mult, este periculos sa te gandesti la fericire!


Toate acestea contureaza tabloul unui subiect tabu, un fel de amenintare a Pandorei, mesajul fiind ca fericirea vine doar la aceia care o ignora. Va prezentam mai jos alte cateva mituri despre fericire, mentionand ca asteptam comentarii.
Nr. 1: Oamenii fericiti sunt enervanti si stupizi.
Gresit. De fapt, studiile arata ca oamenii fericiti sunt mai placuti decat cei nefericiti. Oamenii fericiti sunt vazuti ca mai prietenosi, mai destepti, mai calzi, mai putin egoisti, mai increzatori si mai abili social. Chiar si mai atragatori.
Nr. 2: Banii nu cumpara fericirea.
Stiti continuarea: ...dar o intretin. Banii nu cumpara fericirea, ci o multime de alte lucruri care contribuie fragil la fericire. De asemenea, daca cheltuim cu cap, banii cresc fericirea: de exemplu, oamenii de stiinta sunt de acord ca relatiile puternice cu alte persoane constituie CHEIA spre fericire, asa ca banii ne ajuta sa luma un bilet de avion catre sora din canada, sa iesim in oras cu prietenul cel mai bun, sa platim o bona pentru a merge cu sotul al film. Noutatea si schimbarea ne fac mai fericiti, asa ca banii platesc abonamentul la sala, la cursul de pictura sau bicicleta verde cu alb.
Sunt banii esentiali pentru dezvoltarea unor relatii durabile sau pentru descoperirea unor provocari incitante? Nu, dar faciliteaza. Unele lucruri in viata nu sunt gratuite.
Nr. 3: Vei fi fericit(a) de indata ce…
Ne imaginam adeseori ca vom fi fericiti de indata ce punem mana pe o slujba/pe un nou partener/pe diploma de definitivat /pe o promovare etc. De fapt, drumul spre atingerea unei tinte este o sursa mult mai puternica de fericire decat atingerea propriu-zisa a tintei (care, uneori, poate si dezamagi). Este important, prin urmare, sa cautam fericirea in prezent.
Nr. 4: Daca mai stai si singur(a), te vei simti mai bine.
Gresit. Desi este tentant sa-ti mai iei o zi libera de la socializare, izolarea care este menita sa te faca sa te simti mai bine nu-si atinge scopul. Conectarea cu alte persoane, chiar atunci cand nu ai chef, iti va imbunatati starea de spirit, lucru valabil si in cazul introvertitilor. Oamenii de stiinta au descoperit o singura activitate in timpul careia oamenii sunt mai fericiti singuri: atunci cand se roaga.
Nr. 5: Cel mai mare mit: Este egoist sa incerci sa fii fericit(a).
Gresit. Studiile arata ca, din contra, oamenii mai fericiti sar in ajutorul altora, sunt mai interesati de problemele sociale, contribuie mai mult la actiuni caritabile. Sunt mai putin preocupati de problemele personale. Starile negative sunt contagioase: asa cum nu ajuti copiii de India sa nu moara de foame, daca-ti mananci cina, nici daca esti trist nu-i ajuti pe altii sa fie fericiti. Q.e.d.
 
"Cea mai sigura cale de a pierde fericirea este aceea de a fi in cautarea ei."
"Fericirea este ca un fluture. Alearga dupa el si nu-l vei prinde niciodata. Dar daca iti indrepti atentia spre alte lucruri, acel fluture s-ar putea aseza pe umarul tau."
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bani

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0