Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine castiga: TU sau STRESUL?

Cine castiga: TU sau STRESUL?
S-a facut verde la semafor si esti pe cale sa intri initersectie cand vezi ca o alta masina vine cu viteza din dreapta si te va lovi. Repede, apasa pe frane! Masina trece la mustata prin fata ta, abia reusesti sa tragi un pic de volan in dreapta. Inima iti bate cu putere. Iti tii respiratia. Expira. Mainile iti stau strans pe volan si intregul corp iti este inca tensionat de anticiparea coliziunii. Relaxeaza-te, esti in siguranta.


In cateva secunde, acest accident care era sa se intample, i-a pus in alerta cateva sisteme. Unul dintre acestea este o parte a creierului si se numeste sistemul hipotalamic-pituitaro-adrenal (HPA) care a eliberat o cascada de substante chimice (cum ar fi adrenalina, hormonii steroizi si cortisol). Acestia au facut sa-ti creasca tensiunea, ti-au ajutat creierul sa ie decizii salvatoare la secunda si au crescut glucoza din sange pentru a-ti da energie sa reactionezi. Este reactia naturala a organismului la stres.
Ce nu este natural este sa te confrunti in mod continuu cu situatii stresante si provocari. Stresul acesta cronic iti afecteaza sanatatea. 43% dintre adulti spun ca sufera de efecte adverse ale stresului si trei sferturi din vizitele la medic sunt determinate de afectiuni si plangeri legate de stres. Stresul este asociat problemelor de inima, cancerului, bolilor pulmonare, accidentelor, cirozei ficatului si suicidului. Aproape 50% dintre bolile grave au la baza stresul sau depresia.
Recunoaste in primul rand faptul ca stresul este o boala si acest lucru este recunoscut oficial. Si atunci de ce sa nu scapi de el? Nu ai vrea sa ai mai multa disponibilitate pentru familie, pentru o joaca zdravana cu cei mici, pentru o plimbare linistita in parc?
Se poate acest lucru, printr-o combinatie de tehnici pe care trebuie sa le aplici si de reguli de viata pe care sa ti le asumi. Cartea ‘Cine castiga: TU sau STRESUL?’ iti prezinta sfaturi de psihoterapeut care te vor ajuta sa nu mai accepti stresul in viata ta.
 
DA, vreau sa aflu cum pot elimina stresul in fiecare zi!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scapa de stres

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0