Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine ne uda florile atunci cand plecam in concediu?

de Ana-Maria Tudor la 2014-07-18
Cine ne uda florile atunci cand plecam in concediu?
Plecati in concediu pentru cateva zile? Probabil ati inceput deja sa va pregatiti bagajele, sa va anuntati colegii ca veti lipsi de la serviciu, dar la florile de acasa v-ati gandit? Cineva le va uda atat timp cat veti lipsi?


Plantele de casa reprezinta o pasiune pentru multe dintre familiile moderne, multe dintre ele realizandu-si o adevarata gradina pe balcon/terasa casei.

Tocmai pentru ca le iubim atat de mult si nu ne imaginam viata fara ele, in grija cui lasam florile de casa atunci cand plecam in concediu? Avem cateva trucuri pentru tine, pentru a nu gasi plantele uscate la intoarcerea din vacanta.

In primul rand, incearca sa feresti ghiveciul cu flori de bataia directa a soarelui. Daca locul acestora este de obicei balconul, poti fie sa imbraci geamurile cu o folie de aluminiu, care sa reflecte intr-o alta directie razele solare, fie sa tragi perdelele/obloanele. In functie de variantele pe care le ai la indemana, ambele variante sunt utile. Chiar daca plantele au de obicei nevoie de lumina pentru a supravietui, intunericul este de preferat in locul soarelui puternic.

In cazul in care, totusi, nu ai cum sa le feresti de lumina puternica pe balcon, le poti aseza in casa, cel putin pana te intorci din vacanta.

Pentru a mentine plantele din ghiveci la o umiditate optima, poti sa apelezi la irigatoare, pe care le gasesti in orice supermarket, la sectiunea casa si gradina. Acestea vor fi introduse in ghiveci si intr-un bidon de apa de 5/10 litri, pentru a fi extrasa exact cantitatea de apa de care are nevoie o planta.

Daca nu ai astfel de solutii la indemana, poti sa recurgi la o metoda mai putin utilizata: punga de plastic. Imbraca ghiveciul cu flori in totalitate intr-o punga de plastic, imediat ce le-ai udat, iar apoi leaga punga la gura. Fa cateva gauri in punga, pentru a te asigura ca planta va avea totusi oxigenul necesar, iar pamantul isi va pastra umiditatea datorita transpiratiei florilor.

Inca o solutie care va mentine umiditatea pamantului pentru plantele din ghiveci este chiar un prosop de bucatarie. Ruleaza-l de cateva ori si introdu jumatate din el in pamant si cealalta jumatate intr-un vas cu apa, din care planta isi va trage necesarul de umiditate.

Astfel vei avea parte de un concediu placut, fara sa stai cu gandul la florile de acasa! Vacanta frumoasa!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flori

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0