Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ciocolata - benefica sau nociva pentru organism?

Ciocolata - benefica sau nociva pentru organism?
de la 14-Apr-2016
Ciocolata - benefica sau nociva pentru organism?
SanatateLa feminin

Ciocolata poate avea beneficii miraculoase pentru sanatate, tinand cont ca este bogata in flavonoizi - care se sintetizeaza in anumite plante.


Totusi, nutritionistul Lygia Alexandrescu avertizeazaa ca grasimile din ciocolata cu lapte sunt saturate, ceea ce contribuie la cresterea colesterolului rau si creste riscul aparitiei bolii coronariene.

"In pastaia de cacao exista semintele de cacao si acestea contin un procent mare (20%) de flavonoizi. Flavonoizii se mai gasesc intr-o mare varietate de plante: afine, mere, alune, ceapa, ceai verde, etc. Proprietatile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atat in media, cat si in jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental ca, prin consumul de alimente de origine vegetala bogate in flavonoizi, organismul este protejat impotriva stresului oxidativ, adica isi manifesta capacitatea de substanta antioxidanta", a explicat nutritionistul.

Aceasta subliniaza totusi ca antioxidantii ajuta celulele organismului sa reziste la atacul radicalilor liberi care se formeaza in corp in urma proceselor biochimice.

"Atunci cand cantitatea de antioxidanti din organism scade, radicalii liberi actioneaza negativ si variat asupra organismului, de la cresterea nivelului colesterolului sanguin si pana la modificarea structurii membranei celulare si aparitia celulelor tumorale.

Asadar, antioxidantii si, in special, flavonoizii au o importanta deosebita pentru organismul uman. Si, dupa cum se stie ca in cacao se gasesc mari cantitati de flavonoizi care raman biodisponibili si in ciocolata, s-a emis aceasta ipoteza despre beneficiul ciocolatei cu multa cacao, adica a ciocolatei amare sau negre. Acesta este motivul pentru care ciocolata neagra trebuie preferata ciocolatei cu lapte sau cu alte insertii cum ar fi alunele, cerealele, caramelul sau stafidele", spune Lygia Alexandrescu.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Spune-ne opinia ta despre "Ciocolata - benefica sau nociva pentru organism?"



5 + 8 =

Cele mai citite articole

Vitamina C este un factor important in procesul de pierdere in greutate, reprezinta un puternic ...
Pe langa faptul ca este inestetica, grasimea abdominala este un factor de risc pentru diabet si ...
Cresterea in greutate favorizeaza acumularea depozitelor de grasime in organism. Acestea pot afecta ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cizmele de cauciuc sunt foarte bune pentru zilele ploioase, dar o alternativa foarte buna sunt si ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton