Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciocolata - benefica sau nociva pentru organism?

de Sunt Fericita la 2021-07-08
Ciocolata - benefica sau nociva pentru organism?
Ciocolata poate avea beneficii miraculoase pentru sanatate, tinand cont ca este bogata in flavonoizi - care se sintetizeaza in anumite plante.


Totusi, nutritionistul Lygia Alexandrescu avertizeazaa ca grasimile din ciocolata cu lapte sunt saturate, ceea ce contribuie la cresterea colesterolului rau si creste riscul aparitiei bolii coronariene.

"In pastaia de cacao exista semintele de cacao si acestea contin un procent mare (20%) de flavonoizi. Flavonoizii se mai gasesc intr-o mare varietate de plante: afine, mere, alune, ceapa, ceai verde, etc. Proprietatile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atat in media, cat si in jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental ca, prin consumul de alimente de origine vegetala bogate in flavonoizi, organismul este protejat impotriva stresului oxidativ, adica isi manifesta capacitatea de substanta antioxidanta", a explicat nutritionistul.

Aceasta subliniaza totusi ca antioxidantii ajuta celulele organismului sa reziste la atacul radicalilor liberi care se formeaza in corp in urma proceselor biochimice.

"Atunci cand cantitatea de antioxidanti din organism scade, radicalii liberi actioneaza negativ si variat asupra organismului, de la cresterea nivelului colesterolului sanguin si pana la modificarea structurii membranei celulare si aparitia celulelor tumorale.

Asadar, antioxidantii si, in special, flavonoizii au o importanta deosebita pentru organismul uman. Si, dupa cum se stie ca in cacao se gasesc mari cantitati de flavonoizi care raman biodisponibili si in ciocolata, s-a emis aceasta ipoteza despre beneficiul ciocolatei cu multa cacao, adica a ciocolatei amare sau negre. Acesta este motivul pentru care ciocolata neagra trebuie preferata ciocolatei cu lapte sau cu alte insertii cum ar fi alunele, cerealele, caramelul sau stafidele", spune Lygia Alexandrescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0