Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Ciorba moldoveneasca de cartofi. Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!

Ciorba moldoveneasca de cartofi. Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!
de la 2014-09-15
Ciorba moldoveneasca de cartofi. Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!

Ciorba moldoveneasca de cartofi este in mod real faimoasa. Nu necesita carne, nici legume scumpe. Este de ajuns daca ai cateva legume proaspete, bors abia umplut si cateva fire de verdeata din gradina bunicii.


Iata de ce ingrediente avem nevoie pentru o ciorba moldoveneasca traditionala:

300 de grame de cartofi
o ceapa mare
un sfert de telina
un pastarnac
o radacina de patrunjel
o legatura de leustean
500 ml de bors foarte acru.

Cum se prepara ciorba moldoveneasca de cartofi:

Dupa cum ati observat, din lista de ingrediente lipseste carnea pentru ca pe vremuri, carnea nu era un aliment foarte important pentru sanatatea organismului.

In schimb, moldovenii pun mare accent pe legume proaspete si pe verdeata abia culeasa din gradina.

Ceapa se taie marunt si se pune la fiert impreuna cu un morcov mare, taiat cubulete si el. Se taie telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, toate cubulete.

Se adauga la fiert cu un praf de sare si 2 linguri de ulei de masline. Se lasa sa fiarba minim 30 de minute si apoi sa adauga cartofii taiati si ei cubulete mai mari. Se fierb toate la foc mediu, minim 10 minute.

Cand cartofii sunt fierti complet, se adauga borsul, fiert in prealabil, separat, intr-o olita de inox, cu un praf de sare.

Se mai fierbe in ciorba inca 5 minute si apoi se adauga verdeata tocata marunt. Flosim patrunjel si leustean, doua verdeturi care dau o aroma inconfundabila oricarui preparat culinar.

Daca doriti, la ciorba moldovedeneasca de cartofi puteti adauga oua crude intregi, la fiert, puse in ciorba odata cu borsul.

Daca aveti 5 meseni, puneti cate un ou pentru fiecare, cu grija ca galbenusul sa ramana intreg. Astfel, acest preparat culinar aduce si aportul necesar de proteine pentru sanatatea organismului.

sursa foto: www.freegreatpicture.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.14 din 5 - 25 voturi.

Spune-ne opinia ta despre "Ciorba moldoveneasca de cartofi. Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!"



9 + 10 =

Cele mai citite articole

Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...
“Somnul de frumusete” nu este o simpla sintagma, ci reprezinta o realitate. Pe perioada somnului, ...
Nimic nu se compara in lume cu responsabilitatea pe care o are un parinte fata de copilul lui. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Este o masca nemaipomenita, chiar avem nevoie impotriva punctelor negre,pori deschisi plus ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton