Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciorba moldoveneasca de cartofi. Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!

de Sunt Fericita la 2014-09-15
Ciorba moldoveneasca de cartofi. Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!
Ciorba moldoveneasca de cartofi este in mod real faimoasa. Nu necesita carne, nici legume scumpe. Este de ajuns daca ai cateva legume proaspete, bors abia umplut si cateva fire de verdeata din gradina bunicii.


Iata de ce ingrediente avem nevoie pentru o ciorba moldoveneasca traditionala:

300 de grame de cartofi
o ceapa mare
un sfert de telina
un pastarnac
o radacina de patrunjel
o legatura de leustean
500 ml de bors foarte acru.

Cum se prepara ciorba moldoveneasca de cartofi:

Dupa cum ati observat, din lista de ingrediente lipseste carnea pentru ca pe vremuri, carnea nu era un aliment foarte important pentru sanatatea organismului.

In schimb, moldovenii pun mare accent pe legume proaspete si pe verdeata abia culeasa din gradina.

Ceapa se taie marunt si se pune la fiert impreuna cu un morcov mare, taiat cubulete si el. Se taie telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, toate cubulete.

Se adauga la fiert cu un praf de sare si 2 linguri de ulei de masline. Se lasa sa fiarba minim 30 de minute si apoi sa adauga cartofii taiati si ei cubulete mai mari. Se fierb toate la foc mediu, minim 10 minute.

Cand cartofii sunt fierti complet, se adauga borsul, fiert in prealabil, separat, intr-o olita de inox, cu un praf de sare.

Se mai fierbe in ciorba inca 5 minute si apoi se adauga verdeata tocata marunt. Flosim patrunjel si leustean, doua verdeturi care dau o aroma inconfundabila oricarui preparat culinar.

Daca doriti, la ciorba moldovedeneasca de cartofi puteti adauga oua crude intregi, la fiert, puse in ciorba odata cu borsul.

Daca aveti 5 meseni, puneti cate un ou pentru fiecare, cu grija ca galbenusul sa ramana intreg. Astfel, acest preparat culinar aduce si aportul necesar de proteine pentru sanatatea organismului.

sursa foto: www.freegreatpicture.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 83 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0