Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Circa 3,4 milioane de persoane presteaza munca la negru

Circa 3,4 milioane de persoane presteaza munca la negru
Aproximativ 3,4 milioane de persoane lucreaza integral sau partial la negru, a declarat profesorul universitar Liviu Voinea, care a prezentat una dintre concluziile studiului "Economia informala si impactul ei asupra pietei muncii". In sectorul informal, care cuprinde intreprinderile neinregistrate sau angajatii fara contracte de munca, lucreaza circa 1,2 milioane persoane.


Categoria ocuparii informale, cu persoane ocupate pe cont propriu in agricultura sau in gospodarii individuale si care nu platesc taxe si nu realizeaza schimburi fiscale, activeaza circa 2,9 milioane de oameni, ceea ce reprezinta 31,5% din totalul populatiei ocupate. "Excluzand persoanele prezente in cele doua categorii, totalul persoanelor active in economia informala este de 3,4 milioane", a precizat profesorul Liviu Voinea.

Circa trei sferturi dintre salariatii din sectorul informal au afirmat ca au contracte de munca pe perioada nedeterminata, insa nu au putut prezenta nicio dovada in acest sens. in ceea ce priveste salariul, doar 12,4% stiu ca suma trecuta in cartea de munca este mai mica decat cea reala.

Studiul releva si ca o cincime dintre angajatii in sectorul informal lucreaza in birouri, fabrici, uzine, magazine, depozite, hoteluri, restaurante, banci, institutii etc, astfel ca o interventie ferma din partea institutiilor de control ar putea reduce sectorul informal cu cel putin 20%.

Daca toti angajatii din economia informala ar trece in economia formala, bugetul de stat ar beneficia de un venit suplimentar de circa 1,2% din PIB si rata ocuparii fortei de munca ar creste cu 45%, ajungand de la 58% in prezent la 75%, prag stabilit de Strategia Europa 2020 si vizat de Romania a fi atins in mai putin de un deceniu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piata muncii

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0