Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Clatite pufoase dupa o reteta perfecta

Clatite pufoase dupa o reteta perfecta
Clatite pufoase dupa o reteta perfecta

Este o reteta testata de clatite pufoase care sunt gata in doar cateva minute! Nici nu mai stiu de cate ori am pregatit aceste clatite minunate dimineata cand aveam pofta de ceva dulce si stiam ca daca nu le pregatesc atunci, le voi pregati cu siguranta dupa-amiaza.


Asa ca am ales varianta mai sigura pentru silueta si, dupa 10 minute, clatitele pufoase tronau pe farfurie in sirop de artar, dulceata de afine sau crema de branza si vanilie. Bineinteles, ramane la alegerea ta cu ce sa le mananci, eu mai fur cate una si in timp ce alta se coace in tigaia incinsa, dar preferatele mele raman cele cu o bucatica de unt deasupra. Cumva cred ca untul accentueaza toate aromele pe care aluatul le contine deja, iar atunci cand adaugi sirop, o parte din gustul clatitei se va combina cu dulceata toppingului ales.

Pentru aceste clatite, vei avea nevoie de:

135 g de faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
2 linguri zahar brun
130 ml lapte
1 ou batut
2 linguri ulei de masline

Amesteca mai intai praful de copt cu faina si sarea. Adauga oul batut si amesteca adaugand laptele putin cate putin. Adauga si cele doua linguri de zahar si amesteca pana cand acesta incepe sa se topeasca. Dupa ce adaugi si cele doua linguri de ulei de masline, compozitia ta este gata si poate fi turnata cu o lingura in tigaie.

Compozitia pentru clatitele pufoase este mai consistenta decat cea a clatitelor traditionale. Pentru a da clatitelor o forma rotunda, adauga imediat dupa prima lingura de compozitie, inca una in centrul celei din tigaie. Aceasta manevra trebuie efectuata imediat pentru ca viitoarea clatita sa se intinda uniform. Poti alege sa le pregatesti in unt, ulei de masline sau intr-o tigaie care nu necesita ulei. Se servesc reci sau calde, cu oricare dintre combinatiile de mai sus sau cu orice altceva iti place: unt de arahide, crema de ciocolata, budinca de vanilie etc.






Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt de arahide

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sirop de artar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre clatite

Spune-ne opinia ta despre "Clatite pufoase dupa o reteta perfecta"



4 - 1 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Clatite pufoase dupa o reteta perfecta"

ELENA MUNTEANU @ 13-Feb-2012
"mi se pare cam mult o lingurita de praf de copt..............si prea putin -un ou-."

Cele mai citite articole

Rigiditate si inflamatii ale articulatiilor? Osteoartrita este o boala degenerativa care duce la ...
Ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi sunt unele dintre cele mai mari probleme ale femeilor. ...
Toxinele acumulate in organism ne impiedica sa slabim, accelereaza imbatranirea pielii, produc ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mai mult de 100 de grame de fructe uscate, nuci, alune și alti samburi uleiosi ori seminte ...
dar lotiunea cu castravete nu usuca tenul????!

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton