Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coenzima Q10 (Ubichinona) si importanta sa pentru sanatate

Coenzima Q10 (Ubichinona) si importanta sa pentru sanatate
Coenzima Q10 este o substanta cu un rol important in metabolism, fiind pe de o parte implicata in producerea energiei necesare proceselor celulare, si, pe de alta parte, actionand ca antioxidant. Coenzima Q10 este vitala functionarii tuturor organelor, gasindu-se in organism in special la nivelul celulelor inimii, ale creierului si ale ficatului. Coenzima Q10 este si produsa de organism. Productia maxima de coenzima Q10 este intre 23 si 28 de ani. Dupa 30 de ani, productia sa scade, devenind din ce in ce mai mica odata cu inaintarea in varsta. Pe de alta parte, necesarul de coenzima Q10 al organismului creste usor dupa varsta de 30 de ani. Organismul poate produce eficient coenzima Q10 cu conditia unui aport normal de vitamine din complexul B (este vorba despre B2, B3, B6, B9 si B12). In plus, productia de coenzima Q10 este stimulata de aportul de seleniu. Necesarul zilnic de coenzima Q10 este de 20-30 mg in cazul persoanelor sanatoase. Coenzima Q10 protejeaza inima si, in general, sistemul cardiovascular. Actiunea sa in acest sens este una semnificativa, ajutand inclusiv in cazul insuficientei cardiace. Pentru cei cu afectiuni cardiovasculare, cantitatea recomandata este intre 50 si 125 mg. Alte beneficii ale coenzimei Q10: creste imunitatea, stimuleaza metabolismul, ajutand la pierderea kilogramelor in plus, intarzie imbatranirea si reduce riscul de cancer. Influenta asupra riscului de cancer este, totusi, relativ redusa. Sursele naturale de coenzima Q10 (pestele gras, organele de animale, carnea de vita, ouale) nu pot fi, din pacate, valorificate eficient, deoarece coenzima Q10 este distrusa (complet sau aproape complet, in functie de temperatura si de durata incalzirii) prin preparare termica. Tuturor persoanelor de peste 30 de ani, si in special celor care sufera de boli cardiovasculare,  le recomandam aportul de coenzima Q10 sub forma de capsule uleioase (din ulei de catina) cu adaos de Q10 ( coenzima Q10 nu va inlocui tratamentul medicamentos al cardiacilor ).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coenzima q10

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre q10

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0