Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana: 12 tari din UE au vulnerabilitati care submineaza cresterea economica

Comisia Europeana: 12 tari din UE au vulnerabilitati care submineaza cresterea economica
Un numar de 12 state UE, intre care Marea Britanie, Italia si Franta, prezinta vulnerabilitati puternice care submineaza cresterea economica si trebuie remediate, potrivit unui raport publicat, marti, de Comisia Europeana (CE).


Raportul, care marcheaza introducerea unei supravegheri mai stricte pentru statele membre, nu include tarile care au acorduri de asistenta financiara cu UE, precum Grecia, Irlanda, Portugalia sau Romania, intrucat acestea sunt supuse deja unei supravegheri economice sporite.

De la o posibila criza a pietei imobiliare in Suedia la un declin puternic al exporturilor Belgiei, Comisia a indicat ceea ce considera a fi probleme structurale majore, ce lasa 12 tari membre vulnerabile la atacuri pe pietele financiare si la socuri globale.

"Este vorba de abordarea unor dezechilibre macroeconomice. Procedura poate parea complicata, dar acesta este de fapt un proces simplu de analiza ", a spus Olli Rehn, cel mai important oficial european pe problemeeconomice, la publicarea raportului.

Comisia va cerceta cu mai multa atentie Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franta, Ungaria, Italia, Slovenia, Spania si Suedia.

Esecul de a urma recomandarile UE referitor la modul cum trebuie prevenite crize imobiliare, rezolvate deficite, lipsa de competitivitate si indatorarea excesiva ar putea duce la amenzi, iar pentru tarile mai sarace la inghetarea unor fonduri pentru dezvoltare economica.

In contextul celui de-al treilea an de criza in zona euro, raportul Comisiei reia avertismente, din ultimele saptamani, ale Bancii Mondiale si FMI ca UE, care genereaza circa 22% din PIB mondial, risca stagnare economica daca nu sunt luate masuri.

FMI estimeaza o contractie de 0,5% in zona euro anul acesta, iar institutia internationala avertizeaza ca problemele din uniunea monetara europeana ar putea impinge in recesiune economia globala.

"Lista neagra" a Comisiei nu include Germania, semn al evolutiei divergente in randul economiilor europene. Dupa un scurt declin al exporturilor la sfarsitul anului trecut, multi economisti se asteapta ca Germania sa evite recesiunea in acest an.

Franta, Marea Britanie, Italia si Spania, celelalte mari economii europene, au insa nevoie de reforme, potrivit UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre economic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comisia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre european

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0