Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comportamentul ne este modelat si de hormoni. Testosteronul poate induce atitudini egocentrice

Comportamentul ne este modelat si de hormoni. Testosteronul poate induce atitudini egocentrice
Hormonul masculin testosteron, despre care se stie deja ca este implicat in declansarea anumitor comportamente violente, poate induce si atitudini egocentrice, potrivit unui studiu britanic.


Cercetatorii de la Wellcome Trust Centre for Neuroimagining din cadrul University College din Londra si-au realizat testele, in mod aparent paradoxal, pe femei, pentru a dovedi faptul ca acest hormon masculin are capacitatea de a-i face pe oameni sa devina "mai putin cooperanti si mai egocentrici".

Testosteronul este secretat si de femei, dar in doze mult mai mici decat la barbati. Pentru a evita interferentele cu secretia naturala acest studiu a fost realizat pe femei, nu pe barbati.

Gradul de cooperare a fost testat pe grupe compuse din doua femei, carora le-au fost administrate in mod alternativ doze de testosteron si de placebo.

Celor doua femei din fiecare grup li s-a cerut sa coopereze pentru a gasi un raspuns comun in cazul in care exista un dezacord in privinta raspunsurilor ce trebuiau date in timpul unui test.

Savantii britanici au descoperit astfel ca atunci cand dozele de testosteron erau administrate, "cooperarea era redusa in mod considerabil".

"Dozele mari de testosteron au facut echipa buna cu comportamentul egocentric", se afirma in comunicatul difuzat cu ocazia publicarii studiului in Proceedings of the Royal Society B.

Atunci cand trebuie luata o decizie de grup, trebuie sa se gaseasca o cale de mijloc intre cooperare si interesul personal: prea multa cooperare ar putea duce la esecul personal, dar daca suntem prea egocentrici, riscam sa ignoram cel mai probabil parerea unei persoane bine pregatite, a explicat medicul Nick Wright.

"Comportamentul nostru pare modulat de hormonii nostri. Se stie deja ca un hormon, ocitocina, poate sa-i faca pe oameni sa devina mai cooperanti", a adaugat medicul britanic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre testosteron

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0