Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Condimente la ghiveci: maghiranul

Condimente la ghiveci: maghiranul
Condimente la ghiveci: maghiranul

Maghiranul, cunoscut sub numele de mageran, madiran sau macran, este o planta aromatica folosita in bucatarie pentru condimentarea preparatelor. Este utilizat si ca remediu naturist pentru tratarea afectiunilor nervoase si digestive. Frunzele lui contin uleiuri eterice cu un miros specific, usor mentolat.


Iti place sa gatesti si vrei sa ai intotdeauna condimente proaspete la indemana? Tot mai multe gospodine prefera sa aiba pe balcon, in ghivece, plante aromatice pentru condimentarea mancarurilor. Condimentele la ghiveci sunt mult mai aromate decat cele cumparate la plic.
Rozmarinul, patrunjelul, menta sau busuiocul sunt doar cateva dintre plantele condiment pe care le poti cultiva la ghiveci.
Maghiranul este o planta aromata folosita la condimentarea deserturilor, sosurilor, ciorbelor, fripturilor si salatelor. Daca vrei sa oferi savoare unui preparat, rupe cateva frunzulite de maghiran si nu uita ca din cand in cand sa tai varful plantei pentru a stimula ramificarea. Planta se va regenera foarte repede.
Cultivare si ingrijire maghiran
Pamanul trebuie sa fie nisipos, usor acid si trebuie mentinut umed in permanenta. Ideal este un amestec de turba, pamant de gradina si nisip, informeaza agroromania.manager.ro.
Temperatura si lumina
Cei care doresc sa cultive maghiran in ghiveci trebuie sa stie ca aceasta planta este sensibila la frig.
Nu uita ca lumina este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea maghiranului. Prin urmare, aseaza ghiveciul intr-un loc luminos, dar nu direct spre razele soarelui. Iubeste apa si trebuie udat corespunzator.
Pastreaza frunzele de maghiran in ulei de masline!
Frunzele se folosesc verzi sau uscate. O metoda originala de a le pastra aroma un timp mai indelungat este pastrarea in ulei de masline. Vor fi mult mai parfumate decat cele uscate iar uleiul in care au fost pastrate se poate folosi si el, imprumutand o parte din parfumul frunzulitelor.
Ceaiul de maghiran calmeaza durerile de stomac, ajuta digestia, creste pofta de mancare. In doze concentrate, produce somnolenta, are efecte antidepresive, chiar usor euforizante.
Contraindicatii
Ceaiul nu se recomanda hipertensivilor. Se bea cu precautie in zilele caniculare de vara de catre pacientii cu stari febrile.
Iata si alte articole care te-ar putea interesa despre cultivarea plantelor aromatice la ghiveci:
- Plante aromatice la ghiveci: rozmarinul
- Plante aromatice la ghiveci: oregano
- Plante aromatice la ghiveci: busuiocul

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre maghiran

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu naturist

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante aromatice

Spune-ne opinia ta despre "Condimente la ghiveci: maghiranul"



2 + 7 =

Cele mai citite articole

Rolul unei relatii de cuplu este de a-ti oferi senzatia de siguranta si de afectiune. Daca legatura ...
O treime din populatia Romaniei fumeaza, cei mai multi dintre ei avand varsta cuprinsa intre 26 si ...
Sezonul rece parca ar fi sinonim cu raceala si gripa. Nici nu se instaleaza bine si deja te ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0