Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Condimente la ghiveci: maghiranul

Condimente la ghiveci: maghiranul
Maghiranul, cunoscut sub numele de mageran, madiran sau macran, este o planta aromatica folosita in bucatarie pentru condimentarea preparatelor. Este utilizat si ca remediu naturist pentru tratarea afectiunilor nervoase si digestive. Frunzele lui contin uleiuri eterice cu un miros specific, usor mentolat.


Iti place sa gatesti si vrei sa ai intotdeauna condimente proaspete la indemana? Tot mai multe gospodine prefera sa aiba pe balcon, in ghivece, plante aromatice pentru condimentarea mancarurilor. Condimentele la ghiveci sunt mult mai aromate decat cele cumparate la plic.
Rozmarinul, patrunjelul, menta sau busuiocul sunt doar cateva dintre plantele condiment pe care le poti cultiva la ghiveci.
Maghiranul este o planta aromata folosita la condimentarea deserturilor, sosurilor, ciorbelor, fripturilor si salatelor. Daca vrei sa oferi savoare unui preparat, rupe cateva frunzulite de maghiran si nu uita ca din cand in cand sa tai varful plantei pentru a stimula ramificarea. Planta se va regenera foarte repede.
Cultivare si ingrijire maghiran
Pamanul trebuie sa fie nisipos, usor acid si trebuie mentinut umed in permanenta. Ideal este un amestec de turba, pamant de gradina si nisip, informeaza agroromania.manager.ro.
Temperatura si lumina
Cei care doresc sa cultive maghiran in ghiveci trebuie sa stie ca aceasta planta este sensibila la frig.
Nu uita ca lumina este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea maghiranului. Prin urmare, aseaza ghiveciul intr-un loc luminos, dar nu direct spre razele soarelui. Iubeste apa si trebuie udat corespunzator.
Pastreaza frunzele de maghiran in ulei de masline!
Frunzele se folosesc verzi sau uscate. O metoda originala de a le pastra aroma un timp mai indelungat este pastrarea in ulei de masline. Vor fi mult mai parfumate decat cele uscate iar uleiul in care au fost pastrate se poate folosi si el, imprumutand o parte din parfumul frunzulitelor.
Ceaiul de maghiran calmeaza durerile de stomac, ajuta digestia, creste pofta de mancare. In doze concentrate, produce somnolenta, are efecte antidepresive, chiar usor euforizante.
Contraindicatii
Ceaiul nu se recomanda hipertensivilor. Se bea cu precautie in zilele caniculare de vara de catre pacientii cu stari febrile.
Iata si alte articole care te-ar putea interesa despre cultivarea plantelor aromatice la ghiveci:
- Plante aromatice la ghiveci: rozmarinul
- Plante aromatice la ghiveci: oregano
- Plante aromatice la ghiveci: busuiocul

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre maghiran

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu naturist

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante aromatice

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0