Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Congelarea legumelor si fructelor pentru iarna

de Sunt Fericita la 2017-08-10
Congelarea legumelor si fructelor pentru iarna
Legumele si fructele proaspete sunt mult mai sanatoase decat cele congelate, insa acest proces este necesar in unele zone, precum e tara noastra, daca vrem sa ne bucuram de bunatatile verii si in perioadele de iarna. Fructele si legumele congelate nu sunt la fel de bune ca cele proaspete, insa o mare parte din substantele nutritive raman. Iata cum se pregatesc si se congeleaza diferite legume, fructe si chiar ierburi aromatice...


OPARIREA. Pregatirea fructelor si legumelor pentru congelare.
Oparirea este un proces foarte simplu. Fructele sau legumele respective se scufunda cateva secunde sau chiar 2 minute intr-o oala cu apa clocotita, se transfera intr-un castron cu apa si gheata si apoi se lasa la scurs. Procesul de oparire face ca nutrientii sa nu se piarda si ajuta la decojorea fructelor sau a legumelor.

FRUCTE CONGELATE PENTRU IARNA
Afinele, zmeura, capsunele, murele sau orice alt fel de fructe de padure doresti sa pui la congelator trebuie mai intai spalate si uscate de apa. Apoi fructele de padure se aseaza pe o hartie de copt direct in congelator, pana cand devin tari, moment in care se transfera intr-o punga. Pentru ca fructele sa nu se lipeasca unele de altele, aseaza numai cate un rand de fructe pe hartie. La fel se pot congela si ciresele sau visinele, insa mai intai trebuie sa le scoti samburii.

Toate fructele cu coaja tare trebuie mai intai oparite si decojite. Piersicile, nectarinele, bananele si ananasul trebuie mai intai oparite si apoi decojite, pentru ca altfel coaja lor ingheata foarte tare in procesul de congelare si nu vei mai putea folosi fructul.
Si merele pot fi congelate, fara a fi decojite inainte, insa trebuie taiate si clatite in acid ascorbic - vitamina c -, pentru a nu se innegri.

LEGUME CONGELATE PENTRU IARNA
Mazarea, fasolea galbena, asparagus, broccoli, cartofii si rosiile trebuie oparite inainte. Poti sa pui la congelat si cartofi, insa mai intai trebuie sa ii cureti si sa ii tai fasii sau cuburi. Ceapa si ardeiul nu se oparesc, dar se taie, se curata si se pun intr-o punga de plastic.

IERBURI AROMATE CONGELATE PESTE IARNA
Ierburile aromate precum partunjel, marar, leustean si chiar busuioc, salvie, coriandru sau menta se pastreaza foarte bine congelate. Se spala bine si apoi se pun intregi sau maruntite in pungi care se inchid bine. Se folosesc in mancaruri asa congelate.

ALTE IDEI
Americanii au supe concentrate de carne pe care le folosesc la mancaruri, pentru a da gust. Poti face si tu o astfel de supa pe care apoi sa o pui la congelator intr-o tavita de cuburi de gheata; vei putea folosi apoi cate un cub de supa concentrata la o mancare de linte sau de orez cu legume, la care nu vrei sa pui si bucati de carne.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.81 din 5 - 18 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre congelat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre congelate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre congelator

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0