Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Conopida gratinata

Conopida gratinata
Conopida gratinata

Conopida face parte din grupa legumelor crucifere, fiind foarte bogata in antioxidanţi, vitamina C si fitonutrienti. Datorita continutului ridicat de fibre, protejeaza sistemul digestiv.


Conopida este un aliment consumat des in curele de slabire. Poate fi consumata in supa, in salata, alaturi de alte legume sau fiarta, cu sos de usturoi. Contine fibre care ajuta tranzitul intesinal si este saraca in calorii. Conopida gratinata este foarte buna atat calda, cat si rece.

Ingrediente:

- o conopida;
- 60 g unt;
- 50 g de faina;
- 400 ml lapte fierbinte;
- un varf de lingurita de nucsoara rasa;
- 100 g parmezan ras;
- 50 g pesmet;
- sare si piper.

Conopida gratinata - mod de preparare

Se desface conopida in buchetele si se spala bine cu apa rece. Buchetelele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 5 minute, pana se inmoaie. Lasam conopida sa se scurga de apa.

Se topesc 30 g de unt intr-o cratita, la foc mic, se adauga faina, amestecand continuu cu o spatula de lemn timp de 2 minute. Stingeti cu lapte fierbinte si  amestecati din nou pana se ingroasa compozitia (aproximativ 1 minut). Presarati piper, nucsoara, sare, parmezan.

Se toarna intr-un vas termorezistent jumatate din sosul pregatit. Apoi se pune conopida si se adauga uniform restul de sos. Untul ramas (30 g) si pesmetul se adauga deasupra.

O lasam la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste.

Sursa: foodnetwork.com
Foto: www.purechef.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.56 din 5 - 8 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre leguma

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parmezan

Spune-ne opinia ta despre "Conopida gratinata"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


4 + 7 =

Cele mai citite articole

Balonarea si gazele intestinale sunt semne ale organismului care indica faptul ca ai probleme cu ...
Nimic nu este mai rau decat sa ti se faca foame in mijlocul unei zile aglomerate. De aceea, trebuie ...
De curand, cercetatori de la Weizmann Institute of Science au inceput sa investigheze cai ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0