Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Conopida gratinata

Conopida gratinata
Conopida gratinata

Conopida face parte din grupa legumelor crucifere, fiind foarte bogata in antioxidanţi, vitamina C si fitonutrienti. Datorita continutului ridicat de fibre, protejeaza sistemul digestiv.


Conopida este un aliment consumat des in curele de slabire. Poate fi consumata in supa, in salata, alaturi de alte legume sau fiarta, cu sos de usturoi. Contine fibre care ajuta tranzitul intesinal si este saraca in calorii. Conopida gratinata este foarte buna atat calda, cat si rece.

Ingrediente:

- o conopida;
- 60 g unt;
- 50 g de faina;
- 400 ml lapte fierbinte;
- un varf de lingurita de nucsoara rasa;
- 100 g parmezan ras;
- 50 g pesmet;
- sare si piper.

Conopida gratinata - mod de preparare

Se desface conopida in buchetele si se spala bine cu apa rece. Buchetelele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 5 minute, pana se inmoaie. Lasam conopida sa se scurga de apa.

Se topesc 30 g de unt intr-o cratita, la foc mic, se adauga faina, amestecand continuu cu o spatula de lemn timp de 2 minute. Stingeti cu lapte fierbinte si  amestecati din nou pana se ingroasa compozitia (aproximativ 1 minut). Presarati piper, nucsoara, sare, parmezan.

Se toarna intr-un vas termorezistent jumatate din sosul pregatit. Apoi se pune conopida si se adauga uniform restul de sos. Untul ramas (30 g) si pesmetul se adauga deasupra.

O lasam la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste.

Sursa: foodnetwork.com
Foto: www.purechef.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.56 din 5 - 8 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre leguma

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parmezan

Spune-ne opinia ta despre "Conopida gratinata"



9 + 9 =

Cele mai citite articole

Durerile articulare pot sa apara in orice moment, de la aplecarea dupa un pix cazut pe jos pana la ...
Orice reprezentanta a sexului frumos s-a intrebat cel putin o data in viata ei ce se intampla cand ...
Paducelul este considerat pe scara larga in Europa ca fiind un tratament sigur si eficient pentru ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton