Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conopida – gust si sanatate cu putine calorii

Conopida – gust si sanatate cu putine calorii
Alegerea conopidei Conopida cea mai buna si mai sanatoasa este, de multe ori, cea cu aspect tare, consistent, cu inflorescentele bine stranse. Alegeti mereu conopida care este mai deschisa la culoare si nu are pete. Cum consumam conopida? De la aceasta leguma consumam in primul rand florile tinere (inflorescenta sub forma de buchete). Conopida poate fi consumata fie cruda, fiarta sau murata (se poate si praji, dar nu va recomand, asa cum, de altfel, orice prajeala aduce neajunsuri sanatatii). Frunzele mai mici de conopida pot fi si ele folosite, in salate sau la supa. Conopida (florile ei) este delicioasa cu branzeturi (ca atare alaturi de branza, cu branza si paste integrale sau sub forma de sufleu), in mancaruri dietetice cu carne sau in salate. Consumata cruda este, desigur, cea mai sanatoasa. Conopida pentru sanatate si silueta Conopida are un continut asemanator cu cel al verzei albe, cu urmatoarele deosebiri: - contine in general (depinde de tipul de varza alba) mai putine glucide ca varza alba; - este mai saraca in calciu decat varza; - este, in medie, mai bogata in vitamina C (vitamina care se distruge partial sau total prin fierbere) decat varza alba; - este ceva mai bogata in enzime fata de varza. In privinta continutului in proteine, este mai greu de facut o comparatie relevanta, deoarece in primul rand varza alba, dar si conopida au concentratii de proteine care variaza destul de mult. Am putea, totusi, sa spunem ca in cazul conopidei continutul mediu de proteine este aproximativ acelasi, poate doar usor mai ridicat decat “media” de proteine din varza alba. Datorita antioxidantilor continuti, conopida este de ajutor sistemului cardiovascular (indeosebi pentru prevenirea afectiunilor inimii si a accidentelor vasculare) si contribuie semnificativ la reducerea riscului de cancer. De asemenea, conopida (consumata cruda) ajuta la intarirea sistemului imunitar. Alte beneficii aduse sanatatii: are efect antiinflamator si detoxifiant; contine putine calorii (20–25 la 100 g) dar, in acelasi timp, este destul de satioasa, ajutand la mentinerea sub control a greutatii/slabire. Precautii/contraindicatii: este recomandat sa nu consume conopida, decat cu avizul medicului endocrinolog, persoanele cu dezechilibre ale hormonilor tiroidieni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.2 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conopida

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza alba

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0