Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copiii bilingvi sunt mai reactivi

Copiii bilingvi sunt mai reactivi
Copiii care vorbesc doua limbi au o capacitate mai mare de derulare simultana a mai multor activitati, dar au lacune de vocabular in ambele limbi, potrivit unui studiu canadian citat de ziarul Le Figaro.


La cererea Institutului national de sanatate din Statele Unite, doi psihologi canadieni de la Universitatea York din Toronto au efectuat un studiu asupra unui grup de vorbitori bilingvi. Concluzia a fost ca un copil care vorbeste doua limbi are capacitati crescute de a se ocupa de mai multe sarcini in acelasi timp. Psihologii au analizat capacitatile cognitive a unui numar de 104 copii in varsta de sase ani. O parte dintre ei erau anglofoni, iar o alta parte bilingvi (anglo-francezi, anglo-spanioli si anglo-chinezi). Toti invatau in scoli publice si proveneau din medii economice si sociale asemanatoare. Li s-au propus doua exercitii. Primul consta in apasarea pe o tasta a calculatorului atunci cand se derulau imagini de animale sau culori. Cand raspunsurile erau limitate la una din cele doua categorii, copiii raspundeau cu aceeasi viteza, dar cand trebuiau sa treaca de la animal la culoare si sa apese pe o alta tasta, cei bilingvi executau mai repede miscarea.

'Acest exercitiu permite evaluarea capacitatii copilului de a efectua mai multe sarcini in acelasi timp', a afirmat Peggy McCardle, cercetatoare la Institutul national de sanatate a copilului de langa Washington, care a finantat proiectul. 'Copiii bilingvi au in minte doua serii de reguli lingvistice si creierul lor este obisnuit sa treaca rapid de la o limba la alta', a adaugat aceasta.

A doua serie de exercitii au fost pe teme de gramatica, conjugare si vocabular. La aceasta proba, copiii anglofoni s-au descurcat mai bine deoarece dispuneau de un vocabular mai bogat si mai extins decat al celor bilingvi. Trebuie mentionata o exceptie, si anume cei hispano-englezi au inregistrat scoruri mai bune decat colegii lor chinezi si francezi. Explicatia ar fi ca micutii spanioli au frecventat o scoala engleza, ceea ce le-a permis sa-si imbogateasca vocabularul si sa inteleaga mai bine subtilitatile limbii engleze.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vocabular

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre doua

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre limbi

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0