Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copiii cu autism isi depasesc limitele si alearga la Semimaratonul International Bucuresti

de Sunt Fericita la 2016-05-11
Copiii cu autism isi depasesc limitele si alearga la Semimaratonul International Bucuresti
Psihologul Adrian Gemanaru, nominalizat in 2015 si 2016 la prestigioasele premii World Autism Festival din Canada si la Gala “Cariere” din Romania, va alerga, alaturi de 14 copii diagnosticati cu autism si 10 psihologi din cadrul Centrului de Autism “Marea Neagra”, la Semimaratonul International Bucuresti - Cursa Copiilor, pentru drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburari din spectrul autist.


Motivul principal pentru care s-a format grupul “Alerg pentru Autism Marea Neagra” a fost afirmatia unui medic, care a sustinut ca acesti copii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist nu pot duce cu succes o activitate pana la capat. Pentru a-l contrazice pe medicul care nu dadea sanse mari persoanelor cu dizabilitati, Centrul “Marea Neagra” a organizat, in februarie 2015, primul eveniment sportiv dedicat copiilor cu autism, unde acestia au alergat cativa kilometri pe nisipul inghetat din statiunea Mamaia. ”Este prima data in Romania cand un grup atat de mare de copii speciali participa si intra in concurs alaturi de copiii tipici. Am luat decizia ca tricourile de concurs sa fie personalizate cu numele fiecarui copil si o calitate sau un sentiment specific acestuia: ambitie, curaj, carisma ori speranta. Vom avea o Cursa a Sentimentelor”, declara psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului “Marea Neagra”.
    
In general, aminteste psihologul, toate evenimentele caritabile care se organizeaza pentru persoanele cu dizabilitati au loc fara participarea acestora, insa Centrul “Marea Neagra” doreste sa demonstreze opiniei publice din Romania ca limitele pot fi depasite si ca acesti copii pot lupta pentru drepturile lor. ”Am mari emotii pentru copilul meu, dar cred foarte mult in el. Aceasta cursa de alergare este unul din acele momente in care esti mandru de copilul tau si de medalia primita de el la final. Realizezi ca speranta exista si trebuie doar sa crezi in ea”, afirma Leonard, tatal lui Andrei, un copil diagnosticat cu autism.
    
De cealalta parte, organizatorul Semimaratonului International Bucuresti aminteste ca Bucharest Runing Club dezvolta si organizeaza cele mai mari evenimente internationale de alergare de masa din Romania, cu viziunea de a oferi cadrul pentru ca fiecare persoana participanta - adult sau copil - sa devina o versiune mai buna a lui insusi, sa isi depaseasca limitele si sa creada in sansele proprii de succes. “In acelasi timp, promovam egalitatea de sanse si de drepturi pentru toti copiii. Suntem bucurosi pentru participarea unui grup asa de mare de la Centrul de Autism “Marea Neagra” si pregatim conditii de siguranta pentru acestia, prin faptul ca toti copiii cu dizabilitati participa alaturi de un insotitor, care va avea un numar de concurs special in timpul Semimaratonului Bucuresti OMV Petrom”, a declarat Oana Nastase, director general Bucharest Running Club, organizatorul OMV Petrom Semimaratonul Bucuresti.
    
Autismul este o realitate dureroasa a zilelor noastre, Romania are o rata de aparitie a acestei afectiuni foarte mare
    
Psihologul Adrian Gemanaru, care este printre altele si singurul psiholog din Romania acreditat in delfinoterapie de mai multe comisii internationale, aminteste ca Romania are o rata destul de mare de copii diagnosticati cu autism, numai la Centrul “Marea Neagra fiind diagnosticati, anual, peste 150 de copii cu aceasta afectiune. In acelasi timp, specialistul considera ca realitatea este una dureroasa, trebuie trase semnale de alarma si luate de urgenta masuri, iar institutiile abilitate ale statului trebuie sa inteleaga ca fara ajutorul lor, fara fonduri alocate pentru cercetarea in domeniu, Romania va intampina probleme extrem de grave in viitor. “Atat eu, cat si alti colegi din Romania si din strainatate realizam cercetari serioase si incercam sa gasim solutii cat mai eficiente pentru a lupta cu aceasta tulburare serioasa cu care se confrunta multi copii din Romania, insa nu primim deloc sprijin din partea insitutiilor abilitate ale statului, toate cercetarile realizate de noi, in Romania, sunt realizate din fonduri proprii. Trecand peste aceste bariere cu care ne confruntam in tara, consider ca participarea a 14 copii speciali la cel mai important eveniment de alergare din Romania, reprezinta un moment important pentru noi, ca specialisti, sa putem demonstra ca munca noastra, reprezentata de sute de ore de terapie psihologica, duce la o integrare a acestor copii in societate”, conchide psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului “Marea Neagra”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sport

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre maraton

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0