Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copiii serbeaza 1 Iunie la Bookfest

de Alina Ilie la 2016-05-31
Copiii serbeaza 1 Iunie la Bookfest
A XI-a editie a Salonului International de Carte Bookfest (Romexpo, 1-5 iunie 2016) va reuni peste 200 de edituri, care promit un program plin de surprize, o oferta ce include peste un milion de carti si reduceri de pana la 80% din pretul de coperta. Invitatul de onoare din acest an va fi Israel, tara a carei participare se va derula sub motto-ul „Never Stop Dreaming”. Vizitatorii acestei editii Bookfest vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, de la lansari, dezbateri si colocvii pana la proiectii cinematografice si evenimente interactive. Bookfest 2016 se va desfasura, in premiera, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.


Sarbatoarea de 1 Iunie, care coincide cu prima zi de Bookfest, va fi marcata printr-un program dedicat copiilor si adolescentilor: Bookfest Junior. Editurile participante vor organiza diverse actiuni speciale, de la lansari de carte si intalniri cu autorii la ateliere de desenat si de teatru. Vizitatorii sunt de asemenea asteptati cu reduceri la cartile pentru copii si adolescenti (Happy Hours) si cu tot felul de premii surpriza. Editurile sustinatoare ale programului sunt Humanitas, Curtea Veche Publishing, Editura Niculescu, Meteor Press, All, Rao, Editura Arthur, Editura Trei, Nemira, Okian, Paralela 45, Corint Junior, Casa Radio, Pandora M si Editura Diana.

Micii vizitatori se vor intalni miercuri, 1 iunie, cu scriitoarea Ioana Nicolaie care va fi protagonista a doua evenimente. Mai intai, editura Casa Radio deschide la ora 12:30 Clubul Soriceilor, in cadrul caruia va fi lansat un nou titlu din colectia Noapte buna, copii!: audiobook-ul Aventurile lui Arik, de Ioana Nicolaie, in lectura autoarei. La 13:30, la standul Editurii Humanitas, Ioana Nicolaie va lansa Campionatul povestilor, un atelier de povestit si desenat despre Alice in Tara Minunilor, de Lewis Carroll. Editura Niculescu isi va prezenta in standul propriu, la aceeasi ora, noutatile editoriale pentru copii si adolescenti, iar intre 18:00 si 19:00, propune un Happy Hour, cu o reducere generala de 30% la cartile dedicate lor. Reduceri, intre 25% si 50%, vor oferi si editurile Meteor Press si All, la toate cartile pentru copii si adolescenti, pe toata durata Salonului.

Concursuri cu premii pentru copii

La standul Editurii Nemira va fi pregatit Coltul de joaca NEMI, programat a fi inaugurat pe 1 iunie, la ora 13:30. La ora 10:30 cei mici pot veni la o intalnire speciala cu eroul cartii lui Valentin Nicolau Bronto, un dinozaur neastamparat. Ei il vor putea vedea intr-o sceneta montata dupa aceasta carte, sceneta care ii va avea ca protagonisti pe membrii Trupei Limpopo. Ceva mai tarziu, la 15:00, vor fi invitati la Un ceai cu Alice, unde vor asculta povestea, citita de Veronica D. Niculescu.

Editura Pandora M ii asteapta pe micii cititori cu o tombola avand ca premii ursuleti PanDA si pisicute MOG, carti Pandora M si invitatii la piese puse in scena de actorii Teatrului Ion Creanga. Pentru miercuri, joi si vineri, libraria online Okian le propune un concursul cu intrebari Which fictional character is this?, un atelier cu jocuri de rol, o dezbatere, un atelier de povesti cu finaluri imprevizibile si unul de creatie si distractie.

Sambata, 4 iunie, Editura Paralela 45 va organiza la ora 11.00 evenimentul Joc si Joaca: cele mai frumoase carti pentru copii, avandu-i ca invitati pe Daniela Miscov, Mihaela Pogonici si Viorel Zaicu. Duminica, in ultima zi a Bookfest, la 11.30, editura le propune vizitatorilor o incursiune prin Lumea imaginata de…, o carte scrisa de Keri Smith (autoarea bestseller-ului Jurnalul meu trasnit) dar si sa participe la concursul Da imaginatia la maxim!. Ii vor insoti invitatii Simona Popescu, Bogdan Teodorescu, Mihaela Pogonici si Viorel Zaicu.

Lansari de poveste si reduceri spectaculoase

Copiii si parintii isi vor putea trece in agenda si propunerea Curtea Veche Publishing, care pregateste doua evenimente de poveste: atelierul de povestit si ilustratii pentru copii De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura?… si alte 10 intrebari fantastice, de Adina Rosetti si Cristiana Radu si lansarea cartii pentru copii, Mandale dacice, de Mǎdǎlina Corina Diaconu si Mihai Ionut Grǎjdeanu.

Editura Diana pregateste o oferta bogata de carti pentru copii si parinti. Printre titlurile anuntate se vor afla Cum invata copiii, de Linda Pound, o incercare de explicare a teoriilor educationale si psihologice privind modul in care invata copiii si colectia ABC-ul povestilor terapeutice, de Ioana Omut-Cherechianu si Natalia Coroiu. Editura ii asteapta pe cei mici si mari cu o propunere greu de refuzat: preturi incepand de la 1 leu. In plus, vizitatorii vor primi cate o cutie de plastilina cadou, pentru fiecare carte de colorat cumparata de la standul editurii pe perioada Bookfest. Printre personalitatile care vor lua parte la evenimentele organizate de Editura Diana se va afla si cunoscutul autor de science-fiction Alexandru Mironov.

Cei mici sunt de asemenea asteptati la standul Editurii Integral pentru o tripla lansare: volumele Zana Oglinjoara, Simona and her Magic Racket si Dracula Junior’s Diary, toate apartinand autoarei Brandusa Novac.

Ministerul Educatiei sustine Bookfest

Asociatia Editorilor din Romania are bucuria sa anunte incheierea unui parteneriat de colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale pentru promovarea lecturii in randul copiilor, stimularea participarii lor la evenimentele din cadrul Bookfest precum si pentru sustinerea cu premii a concursurilor scolare. Intitulat ”Educatia prin lectura”, acest parteneriat va functiona pentru toate editiile locale Bookfest si va fi inaugurat la editia din 1-5 iunie 2016, de la Romexpo (Bucuresti).

”Suntem onorati ca Ministerul Educatiei a fost de acord sa incheiem acest parteneriat care, de fapt, ajuta in primul rand copiii sa se apropie mai usor de carte si de citit. «Educatia prin lectura» este fundamentala pentru devenirea unui adult si, cu cat mai repede vom intelege asta, cu atat mai eficient va deveni sistemul nostru de invatamant”, a declarat Grigore Arsene, presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, care organizeaza Salonul International de Carte Bookfest.

O nota de informare referitoare la acest proiect a fost transmisa de Minister tuturor inspectoratelor scolare din tara, pentru sustinerea participarii elevilor la a XI-a editie a Salonului International de Carte Bookfest.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi libera atat in cadrul Salonului de Carte, cat si la toate evenimentele si proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi: miercuri, 1 iunie — 10:00-20:00; joi, 2 iunie — 10:00-20:00; vineri, 3 iunie — 10:00-21:00; sambata, 4 iunie — 10:00-21:00; duminica, 5 iunie — 10:00-20:00. Accesul vizitatorilor va fi gratuit pe toata perioada salonului de carte.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre targ de carte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romexpo

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0