Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copiii te fac mai fericita?

Copiii te fac mai fericita?
Calitatea de parinte iti macina bucuria vietii sau este cheia fericirii? Se pare ca este remiza: persoanele cu copii acasa sunt la fel de satisfacuti cu viata lor ca cei care nu au copii acasa, spune un studiu recent. "Parintii tind sa-si aprecieze vietile mai mult decat cei fara copii, dar situatia este diferita in multe moduri: sunt mai bogati, mai bine educati, mai sanatosi", spune co-autorul studiului Angus Deaton, de la Universitatea Princeton.


„O data ce controlezi lucrurile astea, nu mai exista nicio diferenta in evaluarea vietii”. Concluziile publicate in revista Proceedings of the National Academy of Sciences sugereaza ca oamenii care aleg un stil de viata in defavoarea altuia sunt satisfacuti de alegerea lor.
„Oamenii care au copii si-i doresc”, a declarat Deaton pentru livescience.com. „Oamenii care nu au copii nu si-i doresc. Si atunci de ce ne-am imagina ca unii sunt mai fericiti ca ceilalti?”.
Rezultate contradictorii
Studiile despre calitatea de parinte au concluzii contradictorii. Unele spun ca, in cazul parintilor tineri, fericirea scade o data cu nasterea fiecarui nou copil, dar oamenii cu familii mari sunt mai fericiti, mai impliniti cand ajung la mijlocul vietii. Alte studii arata ca parintii sunt mai fericiti decat cei care nu trec prin acaesta experienta. Si, totusi, unele cercetari au aratat cum copiii slabesc satisfactia in casnicie.
Deaton si colegul sau Arthur Stone de la Universitatea Stony Brook din New York au analizat datele unui sondaj Gallup efectuat in randul a 1,8 milioane de americani si a 1,07 milioane de oameni de peste tot din lume.
Participantii la sondaj au indicat daca au copii acasa si au mai raspuns la alte cateva intrebari, cum ar fi aprecierea vietilor lor pe o scara de 0 la 10, in care 10 este cea mai buna viata posibila si 0 fiind cea mai rea. Au indicat si daca se simt fericiti, daca zambesc, sunt nervosi, au griji si alte emotii pe care le-au resimtit in ziua anterioara.
In general, cei cu copii tind sa dea o nota mai mare vietii lor. Dar, dupa verificare si altor variabile asociate satisfactiei de a trai, cum ar fi venitul, sanatatea si gradul de religiozitate, diferenta a scazut.
Studiul nu poate raspunde pe deplin intrebarii daca a fi parinte te face automat fericit, pentru ca nu poate face diferenta intre familiile monoparentale, parinti fara custodie si altii care au copii, dar nu traiesc cu ei.
Alegerea este cheia
In zilele noastre, a avea copii este o alegere, spune Andrew Oswald, economist la Universitatea Warwick din Anglia care nu a fost implicat in studiu. „Orice ai alege poate duce la fericire si oameni diferiti aleg rute diferite in viata”, a declarat Oswald, citat de LiveScience.
Cei care nu vor copii pot sa se implineasca, mai ales daca au activitati care ii satisfac.
Numai ca exista un beneficiu clar al cresterii copiilor: nepotii. Si sunt multe studii care arata ca nepotii te fac fericit, mai ales ca te bucuri de ei si nu trebuie sa te trezesti in fiecare noapte pentru a-i ingriji.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre familie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nepoti

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0