Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culorile din farfurie: ce alimente previn cancerul

de Alina Ilie la 2017-05-31
Culorile din farfurie: ce alimente previn cancerul
Cercetarile recente au aratat ca exista o stransa legatura intre culoarea alimentelor si actiunea acestora asupra organismului. Cancerul la plamani, stomac, colon, ficat, san, col uterin sunt cele mai frecvente cazuri care duc la mortalitate, provocand aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial. Boala este provocata de cresterea necontrolata si multiplicarea celulelor canceroase, care poate afecta orice parte a corpului.


Fumatul si alcoolul, dieta nesanatoasa si sedentarismul sunt principalii factori de risc. Alti factori sunt infectiile cronice in urma hepatitei de tip B, de tip C si unele cazuri de infectii cu Papilloma Virus (HPV). Cum ne protejeaza fructele si legumele de aceasta boala crunta?

Alimente de culoare verde

Alimente de culoare verde precum  andive, varza, broccoli, spanac, mazare, salata, etc. sunt o sursa bogata de fitonutrienti numiti glucozinolati, substante deosebit de puternice in lupta impotriva cancerului pulmonar, la san si ovarian. Acestea mai au in compozitie si vitamina K, cu rol important in prevenirea diabetului zaharat.

Alimente de culoare rosie

Alimentele rosii previn cancerul pancreatic si ovarian. Licopenul, substanta care se gaseste in rosii, are proprietati anticancerigene. Ardeiul rosu, ciresele, capsunile si zmeura sunt excelente de inclus in dieta deoarece tin la distanta aceasta crunta boala.

Alimente de culoare portocalie

Combat cancerul de stomac si ovarian. Beta-carotenul este responsabil pentru culoarea portocalie din cartofii dulci, dovleac sau morcovi, avand un efect extraordinar in distrugerea celulelor canceroase. Acidul cafeic, un compus organic, gasit in morcovi si cartofi dulci este dovedit stiintific ca inhiba dezvoltarea cancerului de san.

Alimente de culoare galbena

Prin consumul de citrice si, de asemenea, de papaya si pepene galben, putem preveni cancerul la stomac si esofagian. Vitamina C este un puternic antioxidant care inhiba cresterea tumorilor canceroase.

Alimente de culoare neutra

Sunt ciupercile, usturoiul, ceapa. Combat cancerul ovarian, de stomac si de colon. Compusul activ din usturoi, alicina, are un efect antimicrobian si antioxidant. Polifenolii care se gasesc in ceapa au capacitatea de a distruge celulele canceroase din colon. Ciupercile sunt bogate in vitamina D, care ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de cancer ovarian. Statisticile arata ca femeile care consuma frecvent aceste alimente au rate mai mici ale declansarii cancerului ovarian si de colon.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre digestie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0