Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cum arata un meniu sanatos pentru perioada Sarbatorilor de Paste

Cum arata un meniu sanatos pentru perioada Sarbatorilor de Paste
de la 2016-04-25
Cum arata un meniu sanatos pentru perioada Sarbatorilor de Paste

Pastele este o sarbatoare simbolica, a reinnoirii si improspatarii. Postul este si el parte din acest proces, reprezentand din punct de vedere alimentar o dieta prin excelenta vegetariana, cu un caracter de crutare hepatica pune in repaus secretia biliara si functia hepatica.


“Trebuie sa ne asiguram ca facilitam trecerea organismului nostru de la un regim alimentar sarac in grasimi si proteine animale, bogat in legume si fructe, la dieta de sarbatoare, complet diferita de cea anterioara. Dieta de sarbatoare ne solicita corpul, fortandu-l sa functioneze la capacitate maxima de digestie (pe toate caile lui metabolice) si poate sa genereze semne si simptome de surescitare”, ne avertizeaza Dr. Luminita Florea, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice din cadrul Centrului Medical ProVita - Diagnostic si tratament.
 
Este important atat modul in care gatim si combinam alimentele, cat si cantitatile pe care le consumam.

Astfel, produsele bogate in proteine animale precum carnea de miel, drobul sau ouale trebuie preparate cat mai dietetic, primavaratic: la cuptor, la abur, la gratar, prin fierbere, evitand pe cat posibil prajelile sau alimentele cu un continut mare de grasimi animale sau uleiuri.
Preparatele grele vor fi acompaniate de cat mai multe vegetale proaspete si legume de sezon.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la limba romana clasa a VI-a


Copilul dvs are examen de Evaluare Nationala la sfarsitul clasei a VI-a Pregatiti-l de nota 10 Stimate parinte Aceasta etapa prefigureaza primul examen important din viata de elev a copilului dvs admiterea la liceu Constituie “piatra de temelie” ce sta la baza unei pregatiri serioase pe care ulterior se poate construi o...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, specialistul indeamna la moderatie privind dulciurile, fainoasele, dar si bauturile dulci carbogazoase sau alcoolice. Este indicat sa consumam portii cat se poate de mici de alimentele cu digestie dificila (friptura de miel sau ied, drobul, ouale, cozonacul, pasca) si portii cat mai generoase de fructe si legume - surse naturale de fibre, care ajuta la digestia alimentelor mai putin digerabile.

Cum arata un meniu sanatos de Paste:

Mic dejun
Varianta 1: 1 - 2 felii de cozonac cu lapte sau cafea (respectiv derivate din lapte - sana, kefir, lapte batut);  
Varianta 2: o bucata medie de pasca (un triunghi cam cat o palma) cu lapte sau cafea;

Pranz
Varianta 1: o bucata mica/ medie de friptura de miel/ ied (aprox, cat o palma) cu o salata generoasa de primavara drept garnitura;
Varianta 2: o portie mica/ medie de drob, alaturi de ouale rosii traditionale (max 1-2 buc) cu multe legume de sezon langa ele (ridichi, ceapa sau usturoi verde, salate, rosii, castraveti);

Cina
De evitat carnea, drobul sau ouale (pe care le-am avut deja in meniul din timpul zilei), de preferat in schimb branzeturile (branza dulce, cas, mozarela, branza telemea) sau pestele/ fructele de mare, alaturi de legume la gratar sau salate de cruditati.

Alcoolul este recomandat cu moderatie – o portie pentru doamne, respectiv maxim doua portii pentru domni (portia fiind reprezentata, de exemplu, de 1 pahar de vin alb/ rosu, adica 150-200 ml/ zi).

In plus, gustarile dintre mesele principale trebuie sa se regaseasca doar in categoria fructe si legume.  

“In concluzie, sarbatorile pascale trebuie sa se caracterizeze prin mese fara excese de alimente din punct de vedere cantitativ sau caloric si un consum mic sau moderat de alcool. In plus miscare, cat mai multa miscare! Intre mese, inainte sau dupa mese, de la simple plimbari pana la sport in aer liber, pentru a reusi sa se consume o buna parte din excesul caloric adus de aceste alimente speciale din meniul de Paste”, mai spune dr. Luminita Florea.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 6 voturi.

Spune-ne opinia ta despre "Cum arata un meniu sanatos pentru perioada Sarbatorilor de Paste"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


8 - 6 =

Cele mai citite articole

Nu exista parintele perfect, la fel cum nu exista copilul care nu face greseli.
Stresul creeaza o stare de tensiune si o reactie de alarma a organismului, ducand uneori la ...
Te confrunti des cu balonarea? Atunci trebuie sa fii atenta la alimentatie!

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Personala si nu conteaza.....
Din punctul meu de vedere e modelul ideal de femeie pe care nu o vrei pt o relatie .... E vorba ...
Cat de frumos! Stilul shabby chic imi place foarte mult si chiar mi-ai dat cateva idei pentru ca si ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0