Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cum evitam toxiinfectiile alimentare pe timp de canicula

Cum evitam toxiinfectiile alimentare pe timp de canicula
Cum evitam toxiinfectiile alimentare pe timp de canicula

In sezonul cald creste riscul alterarii alimentelor si, implicit, al aparitiei toxiinfectiilor alimentare si, de aceea, este bine sa fie respectate cateva masuri simple, dar foarte eficiente. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda ca in perioadele cu temperaturi ridicate sa acordam atentie modului in care pastreaza sau prepara alimentele si locurilor de unde acestea sunt cumparate.


Astfel, consumatorilor li se recomanda:

- Sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena;

- Cat mai repede posibil dupa cumparare, alimentele de origine animala se fie introduse in frigider, unde se pastreaza astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte si ouale la o temperatura de refrigerare de preferinta intre 0°C+4°C si separat in functie de categoria de produs, iar carnea congelata la o temperatura cat mai scazuta, respectiv sub—12°C;

- Sa ambaleze separat alimentele care urmeaza a fi depozitate in frigider si sa le mentina in decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj;

- Sa pastreze alimentele gatite trebuie in recipiente acoperite;

- Produsele care au fost decongelate sa nu se recongeleaze entru fi preparate sau consumate ulterior;

- Sa indeparteze alimentele alterate, care sunt o sursa de contaminare pentru celelalte alimente;

- Sa spele bine fructele si legumele inainte de a le depozita in frigider si inainte de a le consuma.

Cu toate acestea, daca suferiti de o toxiinfectie alimentara, iata regimul pe care trebuie sa il respectati>>



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toxiinfectii alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre canicula

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Spune-ne opinia ta despre "Cum evitam toxiinfectiile alimentare pe timp de canicula"



10 - 4 =

Cele mai citite articole

Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...
“Somnul de frumusete” nu este o simpla sintagma, ci reprezinta o realitate. Pe perioada somnului, ...
Produsele de machiaj au devenit in ultima perioada la fel de indispensabile precum hainele. Nu ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Este o masca nemaipomenita, chiar avem nevoie impotriva punctelor negre,pori deschisi plus ...
Este o masca nemaipomenita, chiar avem nevoie impotriva punctelor negre,pori deschisi plus ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton