Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum folosim uleiul de ricin pentru sanatate si frumusete

de Alina Ilie la 2021-06-24
Cum folosim uleiul de ricin pentru sanatate si frumusete
Uleiul de ricin este folosit in medicina traditionala pentru a trata multe probleme de sanatate. Uleiul se obtine prin zdrobirea semintelor si a fost folosit de secole ca remediu naturist pentru inflamatii si infectii bacteriene. In prezent, este foarte apreciat pentru proprietatile sale terapeutice. Este un ingredient nelipsit din produsele de ingrijire a corpului; sapunuri, uleiuri de masaj, creme de corp etc.


Datorita continutului ridicat de grasimi nesaturate, este de asemenea utilizat pentru a trata boli majore, cum ar fi scleroza multipla, boala Parkinson, artrita si reumatismul. Unul dintre cele mai populare remedii pentru constipatie este de a consuma o lingurita de ulei timp de trei zile, pentru a facilita miscarile intestinului.

In cele ce urmeaza, iata 7 beneficii ale uleiului de ricin:

1. Curata tenul

Potrivit dermatologilor, curata, tonifica si hidrateaza tenul. In acest sens, pentru eliminarea impuritatilor, uleiul de ricin se amesteca cu putin ulei de caise, de masline sau de jojoba si se maseaza tenul. Acizii grasi buni din uleiul de ricin previn acneea si punctele negre.

Te scapa de acnee. Acidul ricinoleic din compozitia sustine vindecarea si regenerarea pielii. Se aplica pe zonele afectate, se maseaza foarte usor, apoi se lasa sa actioneze cateva ore, dupa care se clateste tenul cu apa calduta.

2. Combate infectiile fungice

Este recomandat ca tratament impotriva infectiilor fungice. Se pune o compresa cu ulei de ricin amestecat cu ulei de nuca de cocos, se aplica pe zona afectata si se lasa sa actioneze peste noapte. Procedura se repeta pana la vindecare. De asemenea, foarte important de stiut este ca regenereaza pielea si previne formarea cicatricilor.
In caz de leziuni sau inflamatii ale pielii, in special la nivelul articulatiilor, aplica putin ulei de ricin pentru a reduce simptomele.

3. Elimina ridurile

Acizii grasi din uleiul de ricin patrund cu usurinta prin straturile pielii si stimuleaza producerea de colagen si elastina. Catifeleaza pielea si, de asemenea, intarzie aparitia ridurilor si a liniilor fine, oferind un aspect mai tanar.

4. Combate arsurile solare

Proprietatile antiinflamatorii si antibacteriene ale uleiului de ricin il fac ideal pentru tratarea eruptiilor cutanate, mancarimilor si muscaturilor de insecte. De asemenea, in cazul arsurilor solare, ajuta la calmarea pielii. Compresele se aplica direct pe zona afectata si se lasa sa actioneze 1 ora.

5. Alunga petele din jurul ochilor

Acizii grasi pot fi usor absorbiti in piele, eliminand astfel petele. Acizii grasi din uleiul de ricin sustin pielea in procesul de indepartare a celulelor pigmentate excesiv.

6. Relaxeaza musculatura

Mai mult decat atat, reduce durerile articulare si musculare si imbunatateste circulatia sangelui. Aceste calitati il ​​fac ideal pentru a fi utilizat in terapia prin masaj.

7. Regenereaza si intareste firul de par

Daca ai un par dificil, incurcat, care si-a pierdut din stralucire si elasticitate urmeaza acest tratament naturist. Fa o masca pentru par cu ulei de ricin, vitamina A uleioasa, o capsula de vitamina E si 10 picaturi de ulei de masline. Amesteca bine toate ingredientele dupa care aplici solutia obtinuta la radacina firelor de par si masezi scalpul. Procedura se aplica seara inainte de culcare, pentru ca uleiul sa actioneze peste noapte.

Foto: www.viviscal.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.72 din 5 - 32 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de ricin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frumusete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0