Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ii influenteaza pe copii uitatul la televizor

de Ana-Maria Tudor la 2015-03-13
Cum ii influenteaza pe copii uitatul la televizor
Copiii dvs. minori petrec mult timp in fata televizorului in fiecare zi? Stiati ca acest comportament le afecteza perioada de somn si de odihna sanatoasa.


Pentru fiecare ora pe care o petrec in fata televizorului, copiii dorm in in medie cu sapte minute mai putin in fiecare seara, este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani dupa un studiu de specialitate.

Studiul condus de specialisti ai spitalului de pediatrie MassGeneral Hospital for Children din America a analizat comportamentele a peste 1.800 de copii cu varsta cuprinsa intre sase luni si opt ani. Concluzia studiului arata ca acei copii care au televizor in dormitor dorm mai putin cu sapte minute pentru fiecare ora in care televizorul este pornit, fata de ceilalti respondenti.

Studiul oamenilor de stiinta americani este primul care a cercetat efectele prezentei televizorului in dormitorul copiilor pentru o perioada lunga de timp.

Autorii studiului au observat ca rezultatele acestuia sprijina alte studii anterioare, care au descoperit ca atat privitul la televizor, cat si prezenta acestuia in dormitorul copiilor reduc timpul de somn total.

In plus, studiile de specialitate arata ca telespectatorul-copil priveste, asculta, dar nu interactioneaza cu alti vorbitori, nu vorbeste, nu isi exerseaza limbajul propriu, sau o face gresit. Asadar, televizorul, cat si calculatorul, instiga copiii la violenta, reduc abilitatile de socializare si conduc la rezultate slabe la invatatura.

"Televizorul este pentru creier ceea ce reprezinta o mancare gata mestecata pentru stomac: nu mai simti savoarea" – dr. Sanda Gancevici, medic pediatru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre educatie copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi parinti

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0