Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti antrenezi creierul sa ceara doar mancare sanatoasa?

de Sunt Fericita la 2014-09-04
Cum iti antrenezi creierul sa ceara doar mancare sanatoasa?
Hai ca glumesc nutritionistii! Nu este posibil una ca asta... Cel putin nu credem ca se poate... Sau poate ca este perfect realizabil!



Conform cercetatorilor, in creier se formeaza un ciclu al viciilor. Asa se face ca daca ai inceput sa te hranesti cu junkfood, fast food, mezeluri si dulciuri, creierul iti va spune ca si peste cateva ore tot asta doreste.

Nu de alta, dar organismul se invata asa cum ii permitem noi, asemenea unui copil care "se invata" cu un anumit comportament din partea parintilor lui, asemenea unui copacel pe care, daca il ingrijesti ca la carte, va creste drept, puternic si sanatos si viceversa.

Asadar, conform cercetatorilor si nutritionistilor, apetenta pentru mancare sanatoasa vine in timp, mancand. Nu era si logic, dragelor?

In concluzie, avem la dispozitie cateva trucuri prin care sa reusim sa ne tragem de baricada potrivita. Iata cateva strategii care sa va ajute in lupta cu mancarea nesanatoasa:

1. Nu o cumparati! Este chiar  atat de simplu. Sunteti la hipermarket si tocmai ce va gandeati la niste chipsuri? Nimic mai nepotrivit. Faceti ocol pana la sectiunea de legume-fructe si alegeti ceva apetisant de acolo.

In mod clar, in frigider trebuie sa aveti doar produse proaspete, nimic care sa contina conservanti si arome artificiale. Nu pastrati mancare care expira peste 5 ani si nici paine care nu pare sa mucegaiasca nici dupa 3 zile de la achizitionare.

2. Nu va lasati tentate de aromele emanate de locatiile preferate de fast-food. Dupa cum observam cu nasul liber, miroase de la un kilometru a burgeri si cartofi prajiti. Sincer si logic, niciun fel de mancare nu poate sa miroasa asa de bine daca este total naturala, oricat de multa ar fi  si oricat de bun ar fi bucatarul. Daca te ademeneste de la un kilometru departare, ceva straniu este la mijloc si cu siguranta nu te va ajuta sa scapi de burta sau de colaceii de pe solduri.

3. Investeste in carti de retete culinare vegetariene si vegane, in retete culinare mediteraneene si in cele care te ajuta sa urmezi o dieta preferata.

Va spunem de la bun inceput, ca sa nu existe nelamuriri: Daca nu depui eforturi in directia in care doresti sa inaintezi, rezultatele vor fi intotdeauna minime. Asa ca aloca un buget serios pentru a-ti face acest obicei de a manca sanatos. De la alimente sanatoase, la tigai de ceramica si vase de sticla, la carti de retete culinare si chiar abonamente la cele mai prestigioase publicatii redactate de nutritionisti. Toate aceste eforturi vor contribui la silueta pe care ti-o doresti.

sursa foto: www.freegreatpicture.com


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare sanatoasa

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0