Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti influenteaza personalitatea anotimpul in care te-ai nascut

de Alina Ilie la 2014-10-21
Cum iti influenteaza personalitatea anotimpul in care te-ai nascut
Potrivit unui studiu al cercetatorilor maghiari, personalitatea este influentata de anotimpul in care ne-am nascut. Astfel, cei nascuti primavara au o atitudine pozitiva si sunt plini de energie, cei nascuti vara sunt mai temperamentali, nativii din lunile de toamna sunt mai putin depresivi, iar persoanele nascute iarna sunt optimiste.


Un studiu al cercetatorilor maghiari releva faptul ca anotimpul in care ne-am nascut are o mare influenta asupra personalitatii.
Studial a fost realizat pe un esantion de 400 de persoane, facand analogie intre anotimpul in care s-a nascut fiecare participant cu personalitatea sa. Specialistii au ajuns la concluzia ca oamenii nascuti in anumite perioade ale anului au o mai mare probabilitate de a avea anumite trasaturi ale personalitatii.
Explicatia? Anotimpurile influenteaza anumite substante chimice din creier, cum sunt dopamina si serotonina, hormoni care controleaza starea de spirit.
Primavara
Astfel, persoanele nascute primavara tind sa fie pozitive in atitudine, pline de energie si optimiste. Se imprietenesc repede, au un caracter flexibil si le este usor sa se faca placute.
Vara
Cei nascuti vara sunt foarte impulsivi pe plan sentimental. Sunt persoane posesive, care se infurie destul de usor. Din punct de vedere profesional, au mereu nevoie de o provocare pentru a fi motivate la locul de munca.
Toamna
Nativii din lunile de toamna sunt mai putin depresivi. Au mereu tendinta de a amesteca ratiunea cu sentimentele in incercarea de a face cele mai bune alegeri. Acorda multa importanta carierei lor, uneori aceasta se afla in capul listei prioritatilor, inaintea relatiei de cuplu.
Iarna
Persoanele nascute iarna sunt extrem de organizate si determinate: stiu intotdeauna ce isi doresc si muncesc din greu pentru a-si indeplini visele. Isi fac usor prieteni dar cele mai reusite relatii le vor avea cu persoanele nascute toamna.
"Se pare ca data nasterii poate creste sau descreste riscul privind dezvoltarea unor tulburari de personalitate mai tarziu, in timpul vietii. In prezent, cercetam daca exista sau nu markeri genetici legati de anotimpul nasterii si starea de spirit predominanta", a declarat Xenia Gonda, autoarea studiului.


Surse: mediafax.ro; zodiac24.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.58 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre personalitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anotimpuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0