Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa fii creativ! Iata tehnicile care te ajuta sa ai succes in viata!

de Sunt Fericita la 2021-12-01
Invata sa fii creativ! Iata tehnicile care te ajuta sa ai succes in viata!
"Creatia este locul in care nimeni altcineva nu a fost vreodata. Trebuie sa parasesti orasul confortului tau si sa intri in salbaticia intuitiei tale. Ce vei descoperi va fi minunat. Te vei descoperi pe tine insuti." Alan Alda


Cu cat lumea din jurul nostru evolueaza, se schimba, noi suntem in permanenta provocati sa ne adaptam, sa gasim solutii si sa luam decizii. Dar de cate ori nu ne-am simtit parca impietriti in fata unei provocari noi, fara a reusi sa vedem posibilitatea de a face un pas inainte?

Nevoia noastra de conservare, atat de vitala existentei umane, ne limiteaza de multe ori progresul, tinandu-ne fixati in acelasi loc pe care il percepem ca fiind sigur, care nu ne pune in pericol si care nu ne ameninta starea de confort. O parte din creierul nostru (emisfera stanga) ne vrea la adapost astfel asigurandu-se ca ramanem in viata si in siguranta. Insa lumea in care traim azi nu mai este cea a timpurilor stravechi, acum pericolul de a muri nu ne paste la tot pasul, insa acum suntem amenintati de greselile pe care le putem face, de ceea ce spun si cred cei din jurul nostru, de convingerile pe care ni le-am insusit inca din copilarie, de limitarile pe care noi ni le impunem.

 Cercetarile dovedesc ca nivelul de creativitate in copilarie este foarte ridicat, acesta diminuandu-se considerabil pe masura ce ne maturizam. Sa luam ca exemplu un copil care atunci cand vrea sa ia jucaria de pe raft, se straduieste sa se intinda spre a o atinge. Nereusind incearca tot felul de alternative, poate chiar cade,  iar abia in ultima instanta incepe sa planga ca urmare a frustrarii si ca o chemare a ajutorului. Pentru ca noi adultii sa nu cadeam de pe scaun sau sa nu simtim durerea frustrarii, creierul nostru blocheaza alternativele si accesam direct faza in care ne plangem sau in cel mai bun caz solicitam ajutor.

O alta dovada a faptului ca ne blocam singuri in a trai diferite experiente din cauza temerilor,o gasim in gandurile pe care le avem ca adult. Spre exemplu, atunci cand vrem sa invatam sa mergem pe bicicleta posibilitatea de a cadea si a ne accidenta grav pune stapanire pe mintea noastra, de aceea intarziem etapa in care ne luam avant pentru a ne gasi echilibrul.  

Dar cum ar fi viata noastra daca am descoperi modalitati care sa ne deblocheze mintea, cum ar fi sa invatam sa comunicam cu partea din creier care ne vrea in acelasi loc si sa ii dam voie ceilalte parti (emisfera dreapta) sa isi spuna cuvantul? Omul acela din noi care este un explorator, care se depaseste pe sine, care traieste experiente din care invata, creste, care isi intelege blocajele si lucreaza cu ele. Omul din noi care pe un teritoriu cu un drum batatorit se aventureza sa construiasca un nou drum, catre o alta destinatie  si astfel este astazi mai departe de locul in care era ieri.

 Daca vrei ca vocea Autocriticii sa nu mai rasune cu putere in tine, daca vrei sa iti impingi barierele, daca vrei sa iti descoperi noi fatete din tine te asteptam cu drag la workshop-ul Dezvolta-ti creativitatea si gaseste solutii!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creativitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comunicare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre putere

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0