Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poate genera social media instabilitate emotionala

de Sunt Fericita la 2017-08-31
Cum poate genera social media instabilitate emotionala
Parintii spun adesea copiilor ca vor obtine tot ce vor in viata, ca sunt puternici, curajosi si sa nu aiba teama de nimic. Aceasta tactica a parintilor nu prea mai da rezultate deoarece parintii nu iau la socoteala, mai nou, si Social Media.


In opinia psihologului Alexandru Plesea, social media a creat un sistem de referinta fara precedent, in care increderea si popularitatea unui om este clasificata, in mod artificial si superficial, in functie de numarul de like-uri primite pe Facebook sau Instagram.

“Creierul nostru a creat, cu ajutorul Social Media, un stimul de recompensa imediata la ce primeste din jur. Daca are 100 de like-uri, creste increderea, daca are 7, ii scade. La nivel cerebral, creierul elibereaza dopamina – un neurotransmitator care creeaza dependenta, afecteaza emotiile, miscarile si cel mai important senzatiile de placere – durere. Dopamina se elibereaza si la consum de alcool, fumat sau jocuri de noroc, pentru ca senzatia de placere cerebrala este mai puternica decat crezurile omului”, explica psihologul Alexandru Plesea.

Mai mult decat atat, specialistul afirma ca este demonstrat stiintific ca dopamina se elibereaza si la folosirea excesiva a platformelor Facebook si Instagram, aceasta modificand increderea si doza emotionala normala la om.

“Daca alcoolul, fumatul si jocurile de noroc au restrictii de varsta, Facebook si Instagram nu au, acestea fiind folosite de aproape orice adolescent in zilele noastre. Parintii pierd lupta educatiei pentru ca Social Media deja educa pe mai multe planuri, toate in raport cu aspectul fizic, si nu cu latura emotionala primita de la parinti.

Adolescentii au ajuns sa nu mai stea dupa aprobarile parintilor, ci dupa aprobarile venite prin Social Media, de la colegi si prieteni virtuali, astfel increderea si dezvoltarea normala a tanarului incep sa aiba de suferit. In acest mod, relatiile autentice isi pierd substanta si tinerii se transforma in cautatori de recompensa imediata. Instagram si Facebook sunt doua instrumente care, in ultimii ani, arata mai mult a iluzie decat a realitate. Au inventat filtre care nu arata realitatea, si chiar daca suntem depresivi, acolo aratam colorati, cu ochii mari si bine dispusi. Ele distorsioneaza realitatea si produc reactii care nu sunt naturale in tineri si adulti”, conchide psihologul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre social media

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre instabilitate emotionala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre facebook

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre instagram

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0