Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cum prepari panettone de casa

Cum prepari panettone de casa
de la 2017-12-12
Cum prepari panettone de casa

Panettone, popularul cozonac italian, a cucerit inimile si papilele gustative ale tuturor. Daca vrei sa incerci sa faci singura o astfel de reteta, te insotim pe parcursul procesului culinar. Invata sa faci panettone de casa dupa reteta de mai jos! Iti promitem ca va iesi delicios!


Ingrediente necesare pentru panettone de casa


- 420 g de faina;

- 3 oua;

- 60 ml de apa;

- 60 ml de lapte;

- un plic de drojdie uscata (aproximativ 7 g);

- 5 linguri de unt aflat la temperatura camerei;

- 100 g de zahar tos;

- 100 -120 g de stafide;

- 50 g de merisoare confiate ori deshidratate;

- o esenta de vanilie;

- doua linguri de coaja de portocala confiata;

- coaja de citrice proaspat rasa (lamai, portocale, mandarine, etc);

- sare.

Metoda de preparare pentru panettone de casa


Mai intai, amesteca intr-un bol apa, laptele si drojdia, dupa care lasa mixul la dospit timp de cateva minute, pana cand se formeaza spuma.  Adauga dupa aceea 4 linguri de faina si una de zahar. Combina ingredientele pana cand obtii o compozitie omogena. Acopera vasul si pune-l la cald timp de jumatate de ora.

Intre timp, bate ouale cu zaharul ramas pana cand se topesc cristalele de zahar. Adauga esenta de vanilie si coaja de fructe citrice rasa. Apoi adauga maiaua crescuta, faina, untul la temperatura camerei, putina sare si framanta de mana 20 de minute. Daca ai un robot de bucatarie, este suficient sa framanti in jur de 10 minute. Dar nu uita ca, dupa primele minute de framantat, trebuie sa presari stafidele, merisoarele si coaja de portocala confiata.

Dupa aceea, rastoarna aluatul pe un blat pe care ai presarat initial faina. Framanta-l cateva minute, apoi pune-l intr-un castron mare si unge-l cu putin ulei. Se lasa compozitia la dospit cateva ore, timp in care dimensiunea se va tripla.

Dupa aceea pune compozitia crescuta din nou pe blat si mai framanta-l cateva secunde cu faina. Unge o forma de tort, una mai ingusta, daca vrei ca panettone de casa sa arate la fel ca cel din comert. Intinde ulei pe partea de sus a compozitiei si mai lasa iar la crescut. Daca nu mai ai rabdare, poti sa introduci direct panettone de casa in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 de minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, realizeaza testul scobitorii.


Rasfata-te cu cea mai buna reteta de panettone de casa. O intrece pe cea din comert!


Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cozonac

Spune-ne opinia ta despre "Cum prepari panettone de casa"



5 + 8 =

Cele mai citite articole

Daca te simti foarte obosita si stresata, lipsita de energie, este mai mult decat evident ca ai ...
Semnul zodiacal care te guverneaza inca de la nastere iti influenteaza intreaga viata. Nu numai ca ...
Inceputul unui an nou reprezinta o ocazie buna pentru a face o schimbare beauty. Daca vrei sa fii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Care sunt cele 45 de boli vindecate de acest preparat ? Sa nu mai precizam si de ce este peste ...
In alt articol se spunea ca oamenii de succes se culca devreme si se trezesc foarte devreme. Cam cu ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0